Ana Sayfa Eğitim Risale & Hizmet Araştırmaları Merkezi, yeni yıla 3 seminerle giriyor

Risale & Hizmet Araştırmaları Merkezi, yeni yıla 3 seminerle giriyor

Risale & Hizmet Araştırmaları Merkezi, gelecek yıla üç projeyle giriyor; Hizmet ve Medeniyet İnşası, Psikolojik-Sosyolojik Tefsir ve Tefakkuh Atölyesi – 2. 8 Ocak 2023 günü Oryantasyon programıyla başlayacak her üç seminer de 19 Mart 2023’te tamamlanacak.

Hizmet ve Medeniyet İnşası, 2022’de Hizmet Hareketi Temel Kavram ve Prensipleri adıyla düzenlenmiş olan seminerin medeniyet perspektifinden tasarlanmış hali. Seminer, ilk planlandığı zaman olduğu gibi Hizmet’in ürettiği kavram ve prensipleri sözlü gelenekten yazılı kültüre dönüştürme hedefine yürüyor yine.

Bu defa 10 hafta sürecek seminer Hizmet’in temel değerleri, eğitim, rehberlik, diyalog, insanî yardım, iş dünyası dayanışma, yönetişim, yayıncılık hizmetleriyle alternatif bir modernite inşası gibi felsefi açılımlarıyla ve nihayet yeni ortaya çıkmaya başlayan çevre bilinci, göç ve entegrasyon ve insan hakları alanlarındaki aksiyonuyla yeni bir insan medeniyetine yaptığı katkıyı ele alacak.

Hizmet ve Medeniyet İnşası Seminerinin bünyesinde bütün Risale & Hizmet Araştırmaları Merkezi seminerlerinde olduğu gibi WikiPedia tabanlı HizmetWiki Projesi’nin yanısıra 16-25 yaş katılımcıları için Gençlerle Başbaşa ve 25-35 yaş katılımcıları için Y-Kuşağı Buluşmaları dersleri de bulunuyor.

Hocaefendi’nin Hayallerinin Peşinde: Psikolojik-Sosyolojik Tefsir

Daha önce Hac ve Umre Sertifikası ve Siyer Felsefesi programlarıyla Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin iki hayalini gerçekleştirme yolunda adımlar atan Risale & Hizmet Araştırmaları Merkezi bu defa Psikolojik-Sosyolojik Tefsir Semineriyle hayal avcılığına devam ediyor.

Psikolojik-Sosyolojik Tefsir Semineri’nin konu başlıkları bile Kur’an’ın evrensel mesajına özgün bir nazarla yaklaşılacağının işaretlerini veriyor: İnsanı Yaratan, onun psikolojisini, toplumsal ilişkilerini nasıl anlatıyor; vazife kaçkınları ve yolda kalmışların psikolojisi; kadın psikolojisi; kriz dönemi sosyolojisi; Kur’an kıssalarından karakter analizleri…

Tefakkuh Atölyesi geleceğin Tefakkuh Ekolü için çalışmaya devam ediyor

Risale & Hizmet Araştırmaları Merkezi’nin 8 Ocak’ta başlayacak üçüncü semineri ise Tefakkuh Atölyesi 2. 2023-2024 eğitim yılında departman haline gelecek olan Tefakkuh Okulu’nun müfredatını ve bütün eğitim materyallerini üretmek üzere tasarlanan Atölye bir taraftan fıkıh, usul-i fıkıh, mantık, modern hukuk felsefesi, hukukî hermenötik ve modern karar verme teknolojileri konularında dersler düzenlerken, diğer taraftan gönüllü öğrencileriyle özet çıkarma, soru-cevap metinleri hazırlama, konuların ağaç şemalarını çıkarma, Kahoot testleri hazırlama, Türkçe konuşan dünyada fıkıh, usul-i fıkıh ve doğru düşünme yöntemlerine ilgiyi artıracak sosyal medya paylaşımları, YouTube videoları, podcastler, paneller ve müzakereler hazırlamaya çalışacak.

Kayıt ücretleri 240 Amerikan Doları olan Hizmet ve Medeniyet İnşası ve Psikolojik-Sosyolojik Tefsir Seminerlerinden farklı olarak Tefakkuh Atölyesi tamamen ücretsiz. Ancak kayıtlı öğrencilerinden bir dizi fikrî ve ilmî fedakarlık bekliyor.

Koordinatörlüğünü Hatice Keskin’in yaptığı Tefakkuh Atölyesi 2’nin misafir öğretim görevlilerinin arasında Sebahattin Erkmen, Ecir İşiyok, Yücel Men, Neda Doğan, Rasim Haner, Kerim Balcı, Osman Akça, Dr Yüksel Çayıroğlu, Hamide Eygören, Muna Seyid, Enes Ekrem Ergüneş ve Münib Gülakman gibi isimler bulunuyor.

HENÜZ YORUM YOK