MSB’den skandal cevap: Kardeşin beraat ederse, iadeni değerlendiririz!

Hukukun Üstünlüğü Platformu kurucularından Levent Mazılıgüney, 15 ay önce hakkında 'takipsizlik' kararı verilmesine rağmen MSB'deki görevine iade edilmiyor.

Hukukun Üstünlüğü Platformu kurucularından Levent Mazılıgüney, yaklaşık 15 ay önce hakkında ‘takipsizlik’ kararı verilmesine rağmen Milli Savunma Bakanlığı’ndaki görevine iade edilmedi. Bunun yerine kendisini arayan MSB yetkililerin, “Kardeşin de beraat ederse, senin iadeni tekrar değerlendirebiliriz!” dediği öğrenildi.

Adli Bilişim Uzmanı olan Levent Mazılıgüney, 15 Temmuz’un ardından çalıştığı Milli Savunma Bakanlığı’ndan ihraç edildi. Hakkında soruşturma açıldı, 18 Ocak 2018’de ‘takipsizlik’ kararı verildi. Aradan 15 ay geçti ancak görevine iade edilmiyor. Youtube kanalından yayın yapan Çağlar Cilara’nın konuğu olan Mazılıgüney, “Kardeşimde bylock olduğuna dair isnat vardı. Ben de bu meseleyi araştırdım. Zaten o yüzden kardeşimden önce ihraç edildim. 15 ay önce hakkımda takipsizlik verildi. Ancak görevime dönemiyorum. Maalesef eski kurumumdan arayıp, ‘Kardeşin beraat ederse, senin durumun tekrar değerlendireceğiz’ dediler.” ifadelerini kullandı.

AVUKATLIK STAJINI BİTİRDİM AMA RUHSAT ALAMIYORUM!

Levent Mazılıgüney, avukatlık stajını ise geçtiğimiz Ağustos ayında tamamlandı. Ancak avukatlık ruhsatı KHK’lı olduğu gerekçesiyle verilmiyor. Dolayısıyla işinden olan Mazılıgüney, avukatlık da yapamıyor: “Bütün KHK’lar için ‘Kamu hizmetinde istihdam edilemez’ diye bir madde var. Serbest avukatlıkta bir istihdam söz konusu değil. Ancak izin verilmiyor. KHK’lı olan 10’a yakın vekil Meclis’te ama biz avukatlık yapamıyoruz.”

MEVCUT HAKİMLERİN DE SESİ OLACAĞIZ

15 Temmuz’un ardından KHK’larla yaklaşık 4 bin 500 hakim ve savcı ihraç edildi. Bunlara bin 500’e yakın stajer hakim/savcı da eklendi. Kamuda çeşitli kurumlarda çalışan hukukçularla birlikte rakam 10 bini buldu. İşte bu 10 bin hukukçu bir araya gelerek Hukukun Üstünlüğü Platformu’nu kurdu. Levent Mazılıgüney, ‘Hukukun Üstünlüğü Platformu’nu kurmalarının amacının ‘adaletin tesisine katkı sağlamak’ olduğunu söyledi. Mazılıgüney, “Ülkenin problemlerinin temelinde hukuktan ayrılmış olması var. Biz bugün görev yapan hakim ve savcıların da büyük bir baskı altında olduğunu biliyoruz. Onların da sesi olmaya talibiz.” dedi.

AİHM, DOSYALARI İNCELEMEYE BAŞLADI

Platform, çok çeşitli kademelerde görüşmeler yapıyor. Türkiye içinde ve dışında aktif olarak çalışıyor. Hukukun hiç bir şekilde dışına çıkmaksızın hukuk mücadelesi vereceklerinin altını çizen Mazılıgüney, Türkiye’den bazı vekillerin yanı sıra geçtiğmiz günlerde AB Türkiye delegasyonunu ziyaret ettiklerini anlatıyor. Avrupa İhsan Hakları Mahkemesi’nin bazı bireysel başvuruları görüşmeye başladığını öğrendiklerini anlatan Mazılıgüney, “Bir hakimin dosyasıyla alakala Türkiye’ye, hükümete sorular soruldu. HSK Başkan Vekili Mehlet Yılmaz’ın ‘Yargıdan fetöcülerin temizlendiğine’ dair paylaşımına atıf yaparak bunun masumiyet karinesini ihlal edip etmediği sorulmuş. Dosyaları belli bir örneklem kapsamında seçtiğini düşünüyorum. 2019 yılında kararların açıklanmasını bekliyorum. Ve bunlar emsal kararlar olacak.” diye konuştu.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin