Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi Hakk’a yürüdü

İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi vefat etti.

93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu’ yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle 5 Haziran 2022 günü hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.

Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin vefatı sonrası sevenleri sosyal medyada üzüntülerini dile getiren mesajlar paylaştı.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin cenazesinin 24 Haziran Cuma günü Fatih Camii’nden kaldırılacağı duyuruldu.

Açıklamada, “Sevgili Şeyhimiz Mahmud Efendi Hazretleri Hakk’a yürümüş, ahirete irtihal etmiştir. Cümle Ümmeti Muhammed’in başı sağolsun. Cenazesi 24 Haziran 2022 Cuma günü Cuma namazına müteakip Fatih Camii’nden kaldırılacaktır.” denildi.

GÜLEN HOCAEFENDİ GEÇMİŞ OLSUN MESAJI YAYINLAMIŞTI

Ustaosmanoğlu 2020 yılında hastaneye kaldırıldığında Fethullah Gülen Hocaefendi geçmiş olsun mesajı yayınlamıştı. Gülen şu ifadeleri kullanmıştı: “İlmi ve fazileti, ruh ve mana enginliğiyle memleketimizin medarı iftiharı büyük âlim ve müderris, Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin devam edegelen rahatsızlıklarının aciliyet kesp etmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Zat-ı âlilerine, Cenab-ı Hak’tan sıhhat-ı tamme ve afiyet-i daime niyaz eder; ailesi ve yakınlarına, aziz talebelerine, İsmailağa Cemaati mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi arz ederim.”

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR? 

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 yılında Trabzon’un Of ilçesinin Tavşanlı köyünde doğdu. 10 yaşında, köyün imamlığını yapan babası Ali Efendi ve annesi Fatma Hanım’ın hocalığında hafızlığını tamamladı. Mehmet Rüştü Âşık Kutlu Hoca’dan talim dersleri aldı. Balaban köyünde Hoca Abdülvehhab Efendi’den Arapça okudu. Devrin tanınmış hocalarından ve dersiamlarından Süleymaniye Medresesi mezunu Hacı Dursun Feyzi Güven Hocaefendi’den fıkıh, tefsir, hadis gibi dini ilimleri okuyarak 16 yaşında icazet aldı. Köyünde ders vermeye başlayan Ustaosmanoğlu, askerlik çağına gelmeden talebelerine icazet verdi.

1951’de Ramazan ayı için Sivas’ın Divriği ilçesine vaiz olarak gönderildi. Sohbetleriyle etrafındakileri kendisine hayran bırakan Ustaosmanoğlu, 16 yaşındayken teyzesinin kızı Zehra Hanım’la evlendi. Ahmet, Abdullah ve Fatıma isminde üç çocuğu oldu. 1952 yılının sonlarında tanıştığı M. Haydar Efendi’yle tanışması hayatının dönüm noktalarından biri oldu. Askerlik sonrası şeyhi Ali Haydar Efendi (ks) onu İsmailağa Camii’ne imam tayin etmek için davet etti. 1954’te İsmailağa’da imamlığa başladı. 1996’da 65 yaşını doldurduğu için aynı camiden emekli oldu. Ruhu’l-Furkan isimli tefsirini kaleme aldı. Sohbetleri 4 cilt halinde, Yanyalı Mustafa Ismet Garibullah’ın Risale-i Kudsiyye isimli kitabının tercüme ve izahı da iki cilt olarak yayınlandı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

3 YORUMLAR

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin