Amazon’un kurucusu ve dünyanın en zengini kabul edilen Jeff Bezos’tan (55) boşanması sonrası yaklaşık 37 milyar dolarlık servete kavuşan MacKenzie Bezos (48), mirasının yarısını bağışlayacağını açıkladı.
Bezos, yaptığı yazılı açıklamada, boşanmadan elde ettiği 37 milyar dolarlık servetin yarısını, ‘Giving Pledge’ adlı hayır hareketine bağışlayacağını duyurdu.
Paylaşmak için ‘orantısız miktarda parası olduğunu’ belirten Bezos, “Kasam boşalana kadar yardımlarımı yapmaya devam edeceğim.” dedi.
Dünyanın en zengin 3’üncü kadını
Bezos çifti, boşanma anlaşmasında, MacKenzie’nin, dünyanın en değerli markası konumundaki internet perakende satış devi Amazon’da 35,6 milyar dolar değerinde hissesini koruması konusunda mutabık kalmıştı.
Jeff Bezos’un Seattle’da 1994’te evlerinin garajında kurduğu Amazon’un ilk çalışanlarından biri yazar eşi MacKenzie olmuştu. 1993’te evlenen çiftin 4 çocuğu bulunuyor.
Forbes dergisine göre, Amazon’daki hisseleri, MacKenzie Bezos’u dünyanın en zengin 3. kadını yaparken, Jeff Bezos dünyanın en zengin kişisi olmayı sürdürecek.
Jeff Bezos’un sadece Amazon’daki hisseleri 107 milyar dolar değerinde.