AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla eşi Başak Demirtaş’ın ameliyatında yanında bulunması için özel izin verilen Selahattin Demirtaş’ın İstanbul’a götürüldüğü iddia edildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Selahattin Demirtaş’ın telefon görüşmesinin perde arkasında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.
Yaklaşık 8 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın özel izni ile eşinin ameliyatında yanında bulunduğu ileri sürüldü.
Sözcü TV Para Politika programında Sözcü TV Ankara editörü Serkan Alan görüşmenin detaylarını paylaştı.
DEMİRTAŞ, EŞİNİN AMELİYATI İÇİN İZİN İSTEDİ
Alan, “Devlet Bahçeli, Selahattin Demirtaş’ı da aramış. Demirtaş, geçtiğimiz hafta cuma günü Adalet Bakanlığı yetkililerine bir başvuruda bulundu. Eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul’da gerçekleştirilecek operasyonu için cezaevinden çıkma izni talep etti.” dedi.
ERDOĞAN ONAY VERDİ
Alan şu ifadeleri kullandı:
”Kulislere göre söz konusu talep Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından Beştepe’ye taşınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla birlikte Demirtaş İstanbul’a eşinin ameliyat olacağı hastaneye götürülüyor. Telefon görüşmesi de burada gerçekleşiyor.”