Kadınların engellenen ‘Las Tesis’ dans protestosu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı Meclis’te gerçekleştirildi.
Şilili kadınların dünyaya yayılan danslı protestosu Türkiye’de kadınlar tarafından yapılmak istenince polis müdahalesi gerçekleştirilmiş, çok sayıda kadın gözaltına alınmıştı.
Meclis’te CHP sıralarında oturan kadın milletvekilleri polis müdahalesini protesto etmek için kadınların gözaltına alınmasına neden olan sözleri tekrarlayarak sıralara vurdu.
Kadın vekiller mor fular takarken arka sıralarda oturan CHP’li vekiller ellerinde cinayete kurban giden kadınların resimlerini kaldırdı.
İstanbul’da 7 kadının gözaltına alındığı ‘Las Tesis’ protestosu Meclis’te Süleyman Soylu’ya karşı yapıldı https://t.co/iFtLFfanWK pic.twitter.com/woez6ABHAY
— Tr724 (@Tr724) December 14, 2019
İstanbul Kadıköy’de kadınlar, Şili’deki hemcinslerinin yaptığı ve dünyaya yayılan dans protestosu ‘Las Tesis’in benzerini gerçekleştirmek için toplanmış, polisin müdahalesi sonucu 7 kadın gözaltına alınmıştı.