İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra Çağlayan’da yaptığı teşekkür konuşmasında ‘Van’ mesajı verdi. İmamoğlu, Van’da yaşananları ‘tam bir garabet’ olarak yorumladı.
Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde saat 16.00’da teşekkür konuşması yaptı. Gündeminde milli iradenin gasp edildiği Van seçimleri de ardı. Şunları söyledi:
- Üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Allah mahçup etmesin. Demokratik tercihlerini kullanan herkese teşekkür ederim. Yine halkın parasını halk için kullanarak, bu şehrin çocukları mutlu olsun diye çok çalışacağıma söz veriyorum.
- İstanbul’un buluşma yerlerinde, parklarında insanlar kardeşliği hissedecek ve bu şehirden keyif alacak. Önümüzdeki 5 yılda İstanbul’u dünyaya örnek bir şehir haline getireceğiz.
- Van’da yaşanan tam bir garabet. Bütün bu hususları hassaslık ve titizlikle takip ediyorum. Bu konuda haktan ve hukuktan yana olmaktan bu kardeşiniz asla vazgeçmeyecek. Haksızlığı görüp susan dilsiz şeytan olur, unutmayın.
- Bu bağlamda yapılan haksızlık ve hukuksuzlukların tamamen karşısında olacağım. ‘Seçim bitti, Ekrem İmamoğlu’nun işi bitti’ değil. Benim işim yeni başlıyor yeni!
- Buradan Tuzla’ya da mesaj veriyorum, derhal arkadaşımın mazbatasını verin! Vay efendim ‘pazar gününü bekliyoruz…’ Neden? Daha fazla dosya, evrak gitsin diye mi? Verin kardeşim mazbataları. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet. Allahım beni size mahçup etmesin.
NE OLMUŞTU?
31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde AKP’li rakibi Binali Yıldırım’a karşı 13 bin oy farkla kazanan İmamoğlu mazbatasını alıp göreve başlamış, 18 gün başkanlık yapmıştı. Ancak 6 Mayıs’ta YSK’nin seçimlerin tekrarlanmasına karar vermesiyle dönemin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya görevi devretmek zorunda kalmıştı. İmamoğlu 23 Haziran’da tekrarlanan seçimde ise bu kez rakibine 806 bin oy fark atmış, ikinci kez mazbatasını almıştı.