Ana Sayfa Güncel İBB, dün bulaşıcı hastalıktan İstanbul’da kaç kişinin öldüğünü açıkladı

İBB, dün bulaşıcı hastalıktan İstanbul’da kaç kişinin öldüğünü açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mezarlıklar Müdürlüğü, dün İstanbul’da 173 kişinin daha ‘bulaşıcı hastalık’ nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise dün tüm Türkiye’de Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 182.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs ölüm sayılarının eksik olması nedeniyle bundan sonra İBB’ye kayıtlı ‘bulaşıcı hastalıktan ölüm’ sayılarını açıklayacağını duyurması üzerine Mezarlıklar Müdürlüğü 7 gündür verilerini paylaşıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Türkiye KOVID-19 Hasta Tablosu’na yönelik güvensizlikler devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan verilerin Sağlık Bakanlığı verilerini geçmesine ilişkin şunları söylemişti:

“Bizim daha önce de olduğu gibi ölüm belgesi var ve bunda ölüm şekli ile ölüm nedeni var. Ayrıca burada bulaşıcı hastalık bölümü var. Marttan önce bunun pek doldurulmadığını biliyoruz.

Enfeksiyon bulgusu olan her hastanın işlendiği yer bulaşıcı hastalıklardır. İkinci bölüm ise ölüm sebebidir. Covid ise covid, menenjit ise menenjit yazılıyor. Bakanlık olarak biz yapmıyoruz, hekimlerin doldurduğu kısım bu. Enfeksiyon belirtisi olan her hasta covid hastası mıdır?”

1 YORUM

  1. İskender Aşık
    Bazen habbeyi kubbe, bazen de kubbeyi habbe yaptırıyor, gerçeklere takla attırıyorlar. Sorular gayet açık: Türkiye'de 2020 yılında "bulaşıcı hastalıktan" kaç kişi öldü? Bu sayı 2019 yılında kaçtı? Bir yıllık nüfus artış hızımız ne kadar? Bu sayı elbette ki, mutlak anlamda olmasa da gerçek veriyi büyük oranda ortaya çıkaracaktır. Yeni cambazlık da şu: "Marttan önce bunun pek doldurulmadığını biliyoruz" cümlesinde. Nasıl yani, 2019 da ölüm nedenleri yazılmıyor muydu? Ölüm nedeninin yazılması şart değil mi? ""Pek yazılmıyordu"daki "pek" ne anlama geliyor? Mart'tan önce Sağlık Bakanımız kimdi bizim? Mart'tan önce yazılmadığını, Mart'tan ne kadar zaman sonra öğrendiniz? Öğrendikten sonra ne gibi önlemler aldınız? Yazmayan hekimler hakkında hangi işlemleri yaptınız? "Bakanlık olarak biz yapmıyoruz, hekimlerin doldurduğu kısım bu" demek, "masumları hapse biz atmadık, hepsini hakim ve savcılar attı" diyen birinden kopya çekmeye benziyor... Adaletin altını oyanlar suçu hakim ve savcılara atarken, sağlık sistemini bu hale getirenler, hekimlere fatura kesmeye kalkmasın. Hiç olmazsa, ekonominin anasını ağlantan biri kadar onurlu olun. Instegram da kapatılmadan acele edin.