Katledilen gazeteci Hrant Dink’in arkadaşları, katil zanlısı Ogün Samast’ın tahliye kararı tepki gösterdi. Açıklamada, “Peşini bırakmayacağız, unutmayacağız, ‘katilleri koruyan cinayete ortaktır’ demeye devam edeceğiz. Biz bitti demeden bu dava bitmez.” denildi.
Gazetei Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Dink’in arkadaşları tarafından, tahliye kararına ilişkin sosyal medyadan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
- Hrant Dink cinayeti halen aydınlatılmamış, sorumluları açığa çıkartılmamışken; birçok dostumuz, hak savunucuları, gazeteciler, siyasetçiler haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutuluyorken, Hrant Dink’in katili Ogün Samasy tahliye edildi. Biliyorduk, dile getiriyorduk ama bu son gelişmeyle tescillendi: Adalet yok! Vicdan yok! Hakkaniyet yok! Gözümüzün içine baka baka ‘öldür’ diyenleri, bir bebekten katil yaratan bu karanlığı güçlendiriyorlar! Peşini bırakmayacağız, unutmayacağız, ‘katilleri koruyan cinayete ortaktır’ demeye devam edeceğiz. Biz bitti demeden bu dava bitmez.
Katilleri koruyan cinayete ortaktır!#HrantDink #BuradayızAhparig pic.twitter.com/PCSCUShA7S
— Hrant'ın Arkadaşları (@hrantinarkdslri) November 16, 2023
Anadolunun her güzelliğini yok ettiler, hep yok ediyorlar, vahşi haynalar gibi her şeye saldırıyorlar
Acayip kahpe bir derin devlet var. Millet salak ve de ahmak vede eşşek olduktan sonra bu asalak derin devlet daha çok seneler yaşam alanı bulur