Ana Sayfa Ekonomi Milyar dolarlık şirketi, çay ocağı işletmecisine peşkeş çektiler | Tr724 Özel

Milyar dolarlık şirketi, çay ocağı işletmecisine peşkeş çektiler | Tr724 Özel

Oradan oraya dolaştırılan hisseler finalde Halil İbrahim Bacacı’da toplanıyor. Yani Türkiye’nin gaz talebinin yüzde 10’unu karşılayan Akfel’i satın alan Eurogaz’ın sahibi aslında Halil İbrahim Bacacı.

ÖZEL HABER | ADEM YAVUZ ARSLAN

Erdoğan’ın çantacıları – 2. Bölüm

  • Her yol Bilal Erdoğan ve TÜRGEV’e çıkıyor
  • Milyar dolarlık şirketi, çay ocağı işleten firmaya peşkeş çektiler

Dünkü bölümde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özellikle TMSF üzerinden kurduğu gasp ve yağma sistemini ana hatlarıyla anlatmıştım.

Bugün ise Erdoğan’ın kasalarından birisi olarak gösterilen Halil İbrahim Bacacı örneğinden vurguna somut bir örnek üzerinden bakacağız.

Üstelik bu kez skandalın içinde Rusya ve Oligarklar da var.

TEZGAH RADARA YAKALANDI!

19 Ağustos’ta dünya enerji piyasasına dair gelişmelerin duyurulduğu ICIS (Independent Commodity Intelligence Services) adlı Londra merkezli haber portalında Türkiye’yi yakından ilgilendiren önemli bir haber çıktı.

Aura Sabadus imzalı analizde Türkiye’nin gaz talebinin yüzde 10’unu karşılayan Akfel Gaz’ın, (EUROGAZ adlı) mülkiyet yapısı şaibeli bir Türk-Rus şirketine satıldığı ve bu işlemin yasallığı konusunda ciddi şüphelerin olduğu iddia ediliyordu.

Haberde ayrıca Akfel’in piyasa fiyatının çok çok altında bir rakama iktidara yakın bir iş adamına verildiği, yeni ortaklık yapısının ise belirsizlikler içerdiği anlatılıyordu. ICIS iyi bir araştırmacı gazetecilik örneği sergilemiş ve adım adım iz sürmüş.

ICIS’in araştırmasına göre Akfel’i alan EUROGAZ Enerji İnşaat’ın İsviçre’nin Zug kantonuna kayıtlı GLOBEN ve Rusya merkezli GEFEST Corporation LLC ile ortaklığı var.

‘Şeytan ayrıntıda gizlidir’i haklı çıkaracak detaylar ise bu ortaklığın detaylarında.

Kayıtlara göre Moskova merkezli iki Gefest şirketi var. Bunlarda Gefest Corporation LLC, 13 Aralık 2021’de tasfiye edilmiş gözüküyor. Şirketin son yönetim kurulu başkanı Dmitry Sergeev.

ICIS muhabiri Aura Sabadus, Gefest Corporation LLC ile gefest.me üzerinden iletişime geçiyor. Ancak gelen cevap tasfiye edilen Gefest Corporation LLC ile ilgileri olmadığını şeklinde. Kendilerinin de adının Gefest Corporation LLC olduğunu, Eylül 2019’da kurulduklarını, yemek, inşaat ve perakende sektöründe çalıştıklarını söylüyor.

Her iki şirketin yönetim kurulları da farklı gözüküyor. Ancak ICIS muhabiri Gefest Corporation internet sitesinin (gefest.me) alan adını tescil ettiren kişinin Dmitry Sergeev olduğunu tespit ediyor. Yani kapanan Gefest Corporation LLC’nin yönetim kurulu başkanı ile aynı kişi!

Peki bu ayrıntı neden önemli?

Çünkü hem Rusya’da tasfiye edilmiş yani ortada olmayan hayalet bir şirket üzerinden Eurogaz’a ortak oluyorlar. Ayrıca Kuzey Kore’ye nükleer silah yapımında kullanılabilecek malzemeler satmakla suçlanan ve bu yüzden ABD’nin yaptırım listesinde olan Gefest- M LLC adında bir Rus şirketi var. Akfel Gaz’ı satın alan Eurogaz’a yüzde 25 ortak olan Gefest Corporation LLC ile ilişkili şirket olduğu iddia ediliyor. Bu da büyük bir skandala işaret ediyor.

Ama bu hikayedeki tuhaflıklar orada da bitmiyor. Sorun sadece ortaklığın Rusya ayağında değil. Türkiye tarafı da hayli karışık. Öyle ki şirketin gerçek sahibine ulaşabilmek için ticari sicil kayıtları üzerinden uzun uzun iz sürmek gerekiyor.

İSVİÇRELİ ŞİRKETTEN BİLAL ERDOĞAN’IN ARKADAŞI ÇIKTI

  • En güncel haliyle, Eurogaz’ın yüzde 75’i İsviçreli Globen GmbH’ye ait.
  • Globen’in yüzde 100’ü ise Hollandalı Intener BV’ye ait.
  • Intener BV’nin yüzde 100’ü Port Uluslararası Yatırım AŞ.’ye ait.
  • Port Uluslararası Enerji AŞ ise Halil İbrahim Bacacı’ya ait.

Oradan oraya dolaştırılan hisseler finalde Halil İbrahim Bacacı’da toplanıyor. Yani Türkiye’nin gaz talebinin yüzde 10’unu karşılayan Akfel’i satın alan Eurogaz’ın sahibi aslında Halil İbrahim Bacacı.

ICIS araştırması ilginç bir detaya daha ulaşmış. Habere göre Erdoğan’ın gözde iş adamlarından Mehmet Cengiz de bu işlerde yer almış. Hollanda’da kurulan Intener BV’nin yüzde 100 hissesi ilk başta Port Madencilik Tic. AŞ’ye ait iken, Mehmet Cengiz’e ait Eti Bakır AŞ, Port Madencilik şirketinin yüzde 50 hissedarı oluyor. Ancak sonra Halil İbrahim Bacacı tarafından Temmuz 2022’de kurulan Port Uluslararası Enerji Yatırım AŞ, Hollandalı Intener BV’nin tamamını devralıyor.

Belli ki bir anlaşmazlık olmuş, Mehmet Cengiz’in şirketi sahneden çekilmiş. Ancak Cengiz Holding yetkilisi ICIS muhabirine yaptığı açıklamada Port Madencilik’in, Halil İbrahim Bacacı’yla resmi olarak yarı yarıya ortak olduğunu kabul etti ancak Hollandalı Intener’in 19 Nisan’da Port Madencilik’ten yine yüzde 100’ü Halil İbrahim Bacacı’ya ait olan Port Uluslararası Enerji Yatırım AŞ’ye transferinden haberdar olmadığını iddia etti. Yani Türkiye’nin gaz talebinin yüzde 10’unu karşılayan bir şirkete dolaylı olarak ortak oluyorsun, bu şirket elinden çıkıyor ve haberdar olmuyorsun!

ICIS muhabiri iddiaları sormak için Halil İbrahim Bacacı’yı da aramış ama sorularına cevap alamamış.

Sonuç itibariyle; isimler, şirket adları, kuruluş ve devir tarihleri kafanızı karıştırmış olabilir. Ancak unutmayın ki bütün bu işleri yapanların amaçları da tam olarak bu. Yaptıkları vurgunun izini kaybettirmek ve gerçek sahipleri perdelemek.

VURGUNU BÜYÜK YAPACAKSIN!

Peki ICIS haberinde dikkatimizi çeken Akfel Gaz’ın hikayesi ve önemi ne?

Önce bu sorunun cevabına bakalım.

Akfel Gaz Türkiye’nin en büyük gaz tedarikçilerinden birisi. 2011 yılında İstanbul’da kurulan şirket, Rus Gazprom şirketinden 30 yıl boyunca, yılda 2.25bcm (milyar metreküp) gaz ithal etme hakkına sahip.

Gaz ithalatı konusunda Botaş tekeldi ancak son yıllarda Botaş’ın sahip olduğu kapasite özel şirketlere ihale edildi. Bu ihaleyi kazanan üç şirketten birisi Akfel Gaz. Diğerleri ise eski Fenerbahçe Başkanı Ali Şen (Rus ortaklığı var) ve Shell. Botaş’tan sonraki en büyük ithalatçı şirket,yüzde 10 ile Akfel.

Gaz fiyatlarındaki artış ve dünya piyasalarının genel gidişatı düşünüldüğünde Akfel’in ne kadar değerli bir şirket olduğu görülebiliyor. Nitekim bağımsız uzmanların 2016’da yaptığı değerlemeye göre Akfel’in piyasa değeri 500 milyon dolar. Son yıllarda enerji fiyatlarındaki artış göz önüne alındığında firmanın güncel değerinin 1 milyar dolar civarında olduğu ifade ediliyor.

Yani şu anda, milyar dolarlık ve son derece karlı bir şirket Akfel.

15 Temmuz 2016 şaibeli darbe girişiminden sonra Akfel Gaz Grubuna diğer yüzlerce şirket gibi ‘fetö’ bahanesiyle el kondu ve şirkete kayyım atandı ve TMSF’ye devredildi.

TMSF’nin bu durumlardaki misyonu ise gasp edilip yağmalanan şirketleri yok fiyatına yandaşlara peşkeş çekmek. Akfel Gaz’da da aynısı yapıldı.

TMSF 23 Şubat 2022’de Akfel Gaz’ın ihalesini yaptı. İhaleye sadece Eurogaz katıldı ve 245 milyon lira teklif verdi. Başka giren olmayınca ihale onda kaldı.

Bugün itibariyle milyar dolarlık değere sahip bir şirket sadece 245 milyon TL yani güncel kurla 13,5 milyon dolar gibi bir bedelle satıldı. Dahası ihalenin onaylandığı tarih itibariyle firmanın gaz satışı yaptığı önemli müşterilerinden yaklaşık 300 milyon dolar alacağını tahsil etme hakkı vardı.

Yani 13,5 milyon dolara vadeli olarak aldıkları şirketten aynı gün içinde 300 milyon dolar kazanıyorlar.

GAZ ŞİRKETİNİ ÇAYCIYA PEŞKEŞ ÇEKTİLER

Akfel Gaz’da yaşanan skandallar o kadar büyük ki, şirketin yağmalanıp ölü fiyata yandaş bir şirkete peşkeş çekilmesi diğer skandalların yanında önemsiz bir detay kalıyor Türkiye ve yurtdışındaki ticari sicil kayıtlarında yaptığımız araştırma sonucunda evrak üzerinde her şey açıkça ortaya çıkmış vaziyette:

Çünkü Akfel Gaz’ı alan Eurogaz şirketinin enerji sektörüyle hiçbir ilgisi yok. İhaleyi aldığı söylenen şirket ‘çay-kahve-nargile’ sektöründen.

‘Pes artık’ dedirten zincir şu şekilde;

Eurogaz’ın ticaret sicil kayıtlarına baktığımızda karşımıza Ankara’da Fıkırtı Cafe’nin işletmecisi Nağme İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketi çıkıyor. Sonradan ihale sürecinde Nağme İnşaat apar topar isim değiştirerek 14 Şubat 2022’de Eurogaz ismini alıyor. Ancak bu aşamada hala kayıtlarda faaliyet alanının “çay ocağı işletmek” olduğu görülüyor.

Enerji sektöründe hiçbir tecrübesi olmayan, sermayesi sadece 90 bin lira olan şirket bu değişiklikten sadece 8 gün sonra Türkiye’nin en büyük gaz tedarik firmasının sahibi oluyor!

Bu ‘başarı hikayesi’ için; Yukarıdan bir yerlerden (neresi olduğu malum) “bir enerji şirketi kurun size ihale vereceğiz” denmiş olmalı.

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarından da görüldüğü gibi Halil İbrahim Bacacı’nın muhtelif sektörlerde çok sayıda şirketi var. Bu bir AKP klasiği. Peşkeş çekilecek firmalar için kağıt üzerinde onlarca şirket kurduruluyor.

İhaleden 8 gün önce isim değiştirip çaycılıktan enerji sektörüne geçen şirketin, ihaleden 5 gün önce yöneticileri de değiştiriliyor.

Organize işler’ bundan sonra da katlanarak sürüyor. TMSF’den ihale şartnamesini sadece Eurogaz alıyor. Durumu bilen sektördeki başka firmalar ihaleye girmeye zahmet bile etmiyorlar. Her zaman olduğu gibi ihalenin kime verileceği Saray tarafından belirlenmiş.

Nitekim 23 Şubat 2022’de yapılan ihaleye sadece Eurogaz katıldı. Verilen teklif ise muhammen bedelin çok az üstünde. Yani ince işçilik yapılmış.

Ve beklendiği gibi ihale Eurogaz’da kalıyor. Oysaki Danıştay kararları ve TMSF’nin önceki uygulamaları gereği bu ihalenin iptali gerekiyordu. Fakat Akfel Gaz’da ihale iptal edilmedi. Bir gün sonra 24 Şubat’ta, TMSF fon kurulu satış işlemini onaylaması için EPDK’ya gönderdi ve EPDK da satışa onay verdi.

AYAK OYUNLARI TAM GAZ

İhaleyi alan şirketin sahibi Halil İbrahim Bacacı, kamuoyunun yakından tanıdığı bir ‘iş adamı’. Ancak ‘piyasada’ konuşulanlara göre ‘Erdoğan ailesinin emanetçileri’nden.

Bacacı, ‘Fetö’ operasyonlarıyla el konan şirketlere ‘çökmesi’ ile tanınıyor. Mesela geçen yıl Sürat Kargo’yu ‘ölü fiyata’ aldığında gündeme gelmişti.

15 Nisan 2022 tarihinde Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda konuşan CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Sürat Kargo’nun satışındaki usulsüzlükleri şu sözlerle kayda geçirdi:

“Geçen yıl Sürat Kargoyla ilgili olarak bir ihale yapıldı – çok kısa sürede yapılan bu ihaleyle ilgili sorular sormuştum, cevaplarını da alamadım maalesef – 325 milyon liralık bir muhammen bedel belirlenmişti fakat normalde -mevzuata bakın- bu bedel belirlenirken 2021 yılında yapılan satışta 2021 yılının esas alınması lazım ama 2019 esas alınmış, 2019’un esas alınmasının sebebi şu: Sürat Kargo 2019’da zararlı, yönetim -TMSF- başarılı olmuş ve kâra geçirmiş, 2020’si kârlı, 2021’i kârlı. 2020 ve 2021 esas alınmıyor, 2019 esas alınıyor ve satılıyor. Normalde kârlı şirket satılmaz, elden çıkarılmaz. “Zararlı” diyor, hâlbuki 2020 ’si de kârlı, 2021’i de kârlı ama 2019 esas alınıyor ve satılıyor; böyle bir acayiplik olmaz. İhale aşamasında da epey bir soru işareti var, onları da konuşurum.”

Halil İbrahim Bacacı, daha önce de İBB’nin açık hava reklamlarından yaptığı vurgunla gündeme gelmişti. Bir başka habere de Türkiye’nin en değerli madenlerinden birini Mehmet Cengiz ile birlikte neredeyse bedavaya alması konu olmuştu.

Türgev ve Ensar Vakfı’nda da yönetici olan Halil İbrahim Bacacı, Akfel Gaz’a sahip olmak için enteresan bir yol izliyor. Belli ki ‘çökme’ işlerini ‘göstere göstere yapmaması’ talimatını almış.

Buyurun size Akfel Gaz’ı almak için kurulan tezgâhın gün gün kaydı;

  • 16 Nisan 2021: Halil İbrahim Bacacı tarafından Port Madencilik Ticaret A.Ş kuruldu.
  • 7 Aralık 2021: Port Madencilik şirketinin faaliyet alanlarına ‘gaz ve enerji’
  • 9 Aralık 2021: TMSF Akfel için satış kararı aldı ve kararı 21 Aralık’ta ilan etti.

HOLLANDA VE İSVİÇRE’DE PARAVAN ŞİRKETLER KURULUYOR

  • 21 Aralık 2021: Akfel Gaz ihalesinin ilan edildiği gün, Hollanda’da sadece 120 Euro sermaye ile Intener B.V. isimli bir Şirket kuruluyor. İmza yetkilisi ise tahmin edileceği gibi Halil İbrahim Bacacı. Şirketin yüzde 100 hissedarı Port Madencilik Tic. AŞ.
  • 21 Aralık 2021: Hollanda’da kurulan şirketle aynı gün İsviçre’de de Globen GmbH isimli bir Şirket daha kuruluyor.
  • 14 Şubat 2022: Akfel Gaz ihalesinden sadece 8 gün önce Nağme İnşaat’ın ismi Eurogaz olarak değiştirilip unvanına Petrol ve Enerji faaliyetleri ekleniyor. Kenan Dursun halen tek hissedar ve şirketin sermayesi hala 90 bin lira.

  • 15 Şubat 2022: Intener B.V., İsviçre’de kurulan Globen GmbH’nin % 100 oranındaki hisselerini devralip tek hissedar oldu. Globen GmbH’nin müşterek imza yetkilisi ise Levent Lezgin Kılınç.

  • Levent Lezgin Kılınç, Bacacı’nın avukatı ve Berat Albayrak’ın ‘yakın adamı’ olarak biliniyor.
  • 18 Şubat 2022: İhaleden sadece 5 gün önce Kenan Dursun, Eurogaz YK Başkanlığından ayrılıyor. Aynı zamanda Dursun’un imza yetkileri de kaldırılıyor. Çağrı Silahtaroğlu ise Eurogaz YK Başkanı oluyor. Eurogaz imza yetkilileri de Çağrı Silahtaroğlu ve Levent Lezgin Kılınç oluyor.
  • 23 Şubat 2022 ihale yapılıyor ve tek firma olarak giren EuroGaz en yüksek teklifi veriyor.
  • 7 Nisan 2022: Halil İbrahim Bacacı Port Uluslararası Enerji Yatırımları AŞ isminde yeni bir şirket kuruyor. Ortağı ve tek imza yetkilisi Halil İbrahim Bacacı.
  • 11 Nisan 2022: Halil İbrahim Bacacı tarafından ihaleyi kazanacak firmanın hisselerini devralmak için kurulan Intener B.V.’nin yüzde 100 oranındaki hissesine sahip olan Port Madencilik Ticaret Anonim Şirketi’nin yüzde 50 oranındaki hisseleri Cengiz Holding’e ait olan Eti Bakır Anonim Şirketi’ne devredildi. Halil İbrahim Bacacı Yk Başkanı, Şeref Cengiz ise Yk Başkan Yardımcısı oldu.
  • 19 Nisan 2022 İhaleyi kazanan Eurogaz’ın devralmak için kurulmuş olan Intener B.V. isimli Şirketin yüzde 100 oranındaki hisseleri, Port Uluslararası Enerji Yatırımları Anonim Şirketi’ne devredildi. Port Uluslararası Enerji Yatırımları AŞ’nin yüzde 100 hissesi Halil İbrahim Bacacı’ya ait.
  • Böylece Halil İbrahim Bacacı hayli dolambaçlı bir yoldan geçerek İntener B.V üzerinden Euro Gaz’ın sahibi oldu.
  • 7 Temmuz 2022: İhaleyi kazanan Eurogaz Enerji İnşaat Anonim Şirketi’nin hisseleri % 75’i Globen GMBH’ye, % 25’i ise Gefest Corporation isimli firmalara devredildi.
  • Böylece Akfel Gaz ihalesi henüz kesinleşmeden ihale konusu şirketler Halil İbrahim Bacacı ve şüpheli bir Rus şirketin üzerine geçti.

Karmaşık gibi gelen işin özeti şöyle; Eurogaz’ın yüzde 75’ini İsviçreli Globen , Globen’in yüzde 100’ünü Hollandalı İntener, İntener’in yüzde 100’ünü Port Uluslararası AŞ sahip oluyor. Port Uluslararası AŞ’nin ise yüzde 100’ü Halil İbrahim Bacacı’nın.

ERDOĞAN AİLESİ CAFE ÜZERİNDEN MİLYARLIK ŞİRKETE ÇÖKMÜŞ OLDU.

Sonuç itibariyle; isimler, şirket adları, kuruluş ve devir tarihleri kafanızı karıştırmış olabilir. Ancak unutmayın ki bütün bu işleri yapanların amaçları da tam olarak bu. Yaptıkları vurgunun izini kaybettirmek ve gerçek sahipleri perdelemek.

Erdoğan rejimi devlet gücünü kullanarak el koyduğu şirketlerin önce işini boşaltıyor sonra da ‘ölü fiyata’ bildiği, tanıdığı ‘emanetçilere’ devrediyor.

Akfel Gaz bu vurgun sisteminin en somut örneklerinden birisi.

2016 yılı rakamlarıyla bile 500 milyon dolar eden, artan gaz fiyatları ve tüketim nedeniyle bugün için bir milyar doların üzerinde bir ekonomik değere ulaşan şirketi sadece 13,5 milyon dolara Halil İbrahim Bacacı’ya peşkeş çektiler.

Ancak bu peşkeşi saklamak için kağıt üzerinde şirketler kurup sermaye devirleriyle gerçek sahipleri gizlemeye çalıştılar. Yapılan hisse ve adres devirleri ICIS’in radarına yakalandı ve haber oldu.

ICIS’in haberinin üzerine gidince daha büyük skandallar ortaya döküldü.

Çünkü olay sadece Akfel Gaz’ın peşkeş çekilmesi değil aynı zamanda Kuzey Kore’ye nükleer malzeme satışı gibi oldukça kirli bir konu nedeniyle ABD yaptırım listesinde olan bir Rus şirketiyle ortaklık yapılması.

Malum olduğu üzere Ukrayna işgali sonrası yaptırımlara muhatap olan Rusya Türkiye üzerinden çıkış arıyor. Bu amaçla Türk finans sistemi ve piyasasına girmenin yollarını arıyorlar. Akfel Gaz’da bunun ilk örneklerinden birisi gerçekleştirilmiş denebilir. Rus oligarklar konusunda sık sık Türkiye’yi uyaran ABD’nin de bu ticari ilişkileri yakından takip etmesi sürpriz değil.

Bütün bu faaliyetlerin SPK ve TMSF’nin gözünden kaçması mümkün değil. Ancak onlar da Sedat Peker’in aylardır anlattığı vurgun düzeninin bir parçası olarak gözlerini kapıyorlar.

Ancak başka ülkeler Türk makamlarının yapması gerekenleri yapıp bu işlemleri kayıt altına alıyor.

ŞAİBELİ İHALELERİN İSMİ; HALİL İBRAHİM BACACI

AKP’lilerin ‘kutsal okulu’ Kartal İmam Hatip’ten mezun Halil İbrahim Bacacı milyar dolarlık alımlar yapmasına rağmen hiçbir yerde görüntüsüne ulaşılamıyor. Bu fotoğrafı da Maldivler kaynaklı bir haberden alıntı.

Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu, Bilal Erdoğan’ın iki dönem üstü.

2002-2004 döneminde Kartal İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

Abdullah Gül’ün eski damadı Mehmet Sarımermer ve Burak Erdoğan ile ortaklıklar yaptı. THY ve İBB’nin reklam işlerini aldı.

Bacacı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs hatlarındaki 5 bin durağın yenilenmesi ve reklam ilanlarının hakkını içeren ihaleyi kazanması ile de çok konuşulmuştu. İhaleyi İBB Medya A.Ş kazandıktan sonra Bacacı’nın şirketi Panout Reklam A.Ş‘ye devretmişti. Ancak yapılan incelemede 1066 adet durağın hiç yapılmadığı ortaya çıktı ve şirket hakkında 14 milyon liralık icraa işlemi başlatıldı.

Berat Albayrak istifa edince öne çıktı ve Erdoğan için ‘yeni kasalar’dan birisi haline geldi.

Yıllık 120 milyon lira kar eden ve piyasa değeri 1,2 milyar lira olan Sürat Kargo’yu 335 milyon liraya satın almasıyla gündeme geldi.

Bacacı, Türkiye’nin en büyük maden ihalesini de kazandı. Elazığ’da bulunan ve 20 milyar dolar değerinde olan maden sahasını kazanan şirketin diğer ortağı ise Cengiz Holding yönetim kurulu üyesi Şeref Cengiz.

Bacacı aynı zamanda Ensar Vakfı ile Türken Vakfı’nın yönetiminde de yer alıyor.


 

Erdoğan’ın ‘çantacı’ları -1 | TR724 ÖZEL

HENÜZ YORUM YOK