15 Temmuz ‘sözde’ darbe teşebbüsünü anlatan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran ‘Mavi Otobüs’ belgeselinde yer alan Hava Harp Okulu 3. sınıf öğrencisi Adnan Yıldız, Hürriyet gazetesinin tetikçi yazarı Nedim Şener’i rezil etti.
Nedim Şener, bugünkü yazısında ‘Mavi Otobüs’ belgeselini hedef almış ve söz konusu yapımın, rejimin uydurduğu ‘f.tö’ tarafından hazırlandığını ileri sürmüştü. Şener bununla da yetinmedi ve belgeselde yer alan ve yaşadıklarını anlatan 6 Harp Okulu öğrencisini de hedef gösterdi.
Adnan Yıldız hakkında “2013 yılı Deniz Harp Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Kara Harp Okulu sınavlarında kuvvetli şüpheli durumunda. İtirafçı arkadaşlarının verdikleri ifadelere göre hafta sonlarını onlarla beraber örgüt evlerinde geçirdi ve örgütün sohbet toplantılarını kaçırmayan sıkı bir örgüt üyesi.” ifadelerini kullandı.
Bir gazeteci müsveddesinin hakkımdaki iddiaları 😄
Kısaca cevap vereyim mi?
1. Harp Okulu ve MYO sınavlarında kuvvetli şüpheli durumundaymışım.
Peki böyle bir sınavın aslında olmadığını biliyor muydunuz 🙂 Çünkü Harp Okulları’na üniversite sınavı ile girilir. (1/3) pic.twitter.com/TXTdd7Bi2H— Adnan Yıldız (@gereginiyapin) July 18, 2022
Hava Harpokulu 3. sınıf öğrencisi Adnan Yıldız, Nedim Şener’e sosyal medya hesabından cevap verdi. İşte Yıldız’ın Şener’e cevabı:
Bir gazeteci müsveddesinin hakkımdaki iddiaları! Kısaca cevap vereyim mi?
1. Harp Okulu ve MYO sınavlarında kuvvetli şüpheli durumundaymışım. Peki böyle bir sınavın aslında olmadığını biliyor muydunuz 🙂 Çünkü Harp Okulları’na üniversite sınavı ile girilir.
2. Deniz Astsubay MYO’da bile şüpheliymişim. Peki benim Astsubaylık Okullarına hiç başvurmadığımı, yalnızca Harp Okullarına başvurduğumu biliyor muydunuz? Keşke başvuru formunu da paylaşsaydın, ben de görmüş olurdum 🙂
3. Sıkı bir örgüt elemanı olduğuma dair itirafçı ifadeleri varmış. Benim dosyamda böyle bir ifade yok arkadaşlar. Varsa lütfen çıkarıp gösterin 🙂
Ceza Kanunda ‘haysiyetsizlik’ diye bir suç olsaydı Nedim Şener gibileri içeri atmak gerekir ancak bunları içeri atmak onları kofti yere kahramanlara dönüştürür, ki tecrübeyle sabit. Peki ne yapmak gerek; bu şahsiyetlerin pisliklerini ve haysiyetsizliklerini, kanunen suç olan fiilerini ayan beyan ortaya döküp sosyal hayatlarını gömmek gerek.
Harbiye delikanlının yaptığının benzeri toplumun gözüne de sokmak gerek hakikatleri.
Bilmiyorum, bazan gerçekten gömmek gerekli diye dürtüyor duygularım. İnsan neden cinnet geçirir, anlamaya başladım sanırım. Cinnet akılla ilgili bir durum, insan aklıyla çok fazla alay edilirse akıl devreden çıkabiliyor. Kendini yetiştirmiş ve belli merhalelerden geçmiş insanlarda bu eşik çok daha yüksek oluyor.