Suriye’de başlatılılan operasyon sonrası sınırın öte tarafından atılan havan ve roketatar mermileri sonucu Şanlıurfa ve Mardin’de 6 kişi öldü, 70 kişi yaralandı. Suriye tarafından atılan havan ve roketlerin Şanlıurfa’nın Akçakale ve Ceylanpınar ile Mardin’in Nusaybin ilçelerine isabet etti.
Şanlıurfa Valiliği havan ve roketlerin düşmesi sonucu 9 aylık bir bebek ve Akçakale Vergi Dairesi Başkanlığı’nda çalışan bir kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan 2. açıklamada da bir kişinin daha hayatını kaybettiği ifade edildi. Saldırı sırasında evlerinde oynarken yaralanan 13 ve 15 yaşlarındaki iki kardeş, Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada da Nusaybin ilçesinde 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı kaydedildi. Şanlıurfa Valilik yaptığı ikinci açıklamada Ceylanpınar ilçesinde bir kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.
Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamalar şöyle:
“09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
“09.10.2019 tarihinde başlayan ve başarılı bir şekilde devam eden “BARIŞ PINARI” harekatı sırasında 10.10.2019 tarihinde PKK-PYD terör örgütü mensuplarınca, ilimiz Ceylanpınar ilçesine atılan mühimmatın patlaması sonucu, sokakta oynadığı sırada göğsüne isabet eden şarapnelle yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Elif TERİM (11) adlı evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
Şehit çocuğumuza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”