Cevdet Yılmaz duyurdu; yıllar sonra kamuda tasarruf dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kamuda tasarruf konusunda ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Strateji ve Bütçe Başkanlığımız, 15 değil çok daha fazla madde üzerinde çalışıyor. Tüm bu önerileri titizlikle değerlendirip uygulamaya geçireceğiz.” dedi.

Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. 4 yıla yakın seçimsiz bir döneme girildiğini, bunun büyük bir fırsat penceresi olduğunu anlattı. Yılmaz, “Bu ortam orta, uzun vadeli konulara yoğunlaşmamız açısından bir imkan sunuyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bundan sonraki Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarının çoğunun gündeminin, yapısal dönüşümler başta olmak üzere kamuda verimliliği arttırma, tasarruf, daha etkili önceliklendirme konularıyla ilgili olacağını ifade etti.
“Tasarrufla ilgili 15 maddelik tasarruf paketi getirilmesi şeklinde bir gündemin konuşulduğuna” ilişkin soruyu Yılmaz, şu şekilde yanıtladı: “Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor, bir taraftan da Strateji ve Bütçe Başkanlığımız ciddi bir çalışma yürütüyor. 15 değil çok daha fazla bir madde sayısı. Bütün bunları bir yerde toparlayıp, belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz. Kamuda tasarruf bizim için çok öncelikli bir konu. Ama tasarrufun özü de bir taraftan önceliklendirme, odaklanma, verimliliği arttırma, yani tasarruf derken harcamaların azaltılmasının yanı sıra mevcut harcamaları daha verimli hale getirme, önceliklendirme, ekonominin rekabet gücüne, verimliliğine, sosyal refaha daha fazla katkı sunar hale getirme boyutları da var.”

Buna yönelik çalışmada epey bir mesafe alındığını aktaran Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yurt dışı programı sonrasında ilgili diğer kurumlarla birlikte çalışmayı sonuçlandıracaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “tasarruf konusunda yasaya neden ihtiyaç duyulduğuna” ilişkin soruya ise “Yasaya ihtiyaç duyulan konular olduğu gibi ihtiyaç duyulmadan yapılacaklar da var. Konusuna göre, yani genelgeyle yapılacak iş var, idari kararla yapılacak iş var. Uygulamayla olacak işler var. Yasayla olan kısımlar da olabilir tabii.” yanıtını verdi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin