Bursa’da sel felaketi: 5 ölü, 1 kayıp

Bursa’nın Kestel ilçesinde, dün akşam sağanak yağış sonrası meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükselirken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Bursa’nın Kestel ilçesi Dudaklı Mahallesi’nde sel nedeniyle 24 yaşındaki engelli Kader Akbaba evinde hayatını kaybetti. Sel sonucu 130 haneli köy yerle bir olurken azgın sular çok sayıda otomobil, traktör ve römorku sürükledi.

Selde en büyük acı Kestel’in Kayacık Mahallesi’nden geldi. Dere kenarındaki bağ evinde oturan Bingöllü 5 kişilik aileden sel sularına kapıldı. Dün gece saatlerinde ailenin 5 yaşındaki kızı cansız bedenine ulaşıldı. AFAD, UMKE, Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, jandarma ve sivil arama kurtarma ekiplerinden 257 kişi gece boyunca kayıp 4 kişi arama çalışmalarını sürdürdü.

SELE KAPILANLAR, GECE BOYUNCA ARANDI

Günün ilk ışıklarıyla 05.30’da ekipler geniş kapsamlı olarak dere yatağında arama çalışmalarını hızlandırdı. Bingöllü aileden 3 kişinin cansız bedeni 5 yaşındaki kız çocuğunun cesedine 500 metre mesafede ekipler tarafından çamur ve taş yığınları arasında bulundu.

Halen kayıp 1 kişinin arama çalışmalarına devam ettiği öğrenilirken, cenazeler hastane morguna kaldırıldı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin