Borsacı Nihat Özçelik gözaltına alındı: Pamel hissesinde milyarlık vurgun yapmış

Geçmişte adı birçok borsa manipülasyonuna karışan Nihat Özçelik ve beraberindeki 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında borsacı Nihat Özçelik’in de bulunduğu 8 şüpheliye yönelik ‘rüşvet’, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi’, ‘şantaj’, ‘yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Patronlar Dünyası’ndan Ulaş Yıldız’ın haberine göre; “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek”, “şantaj, tehdit, manipülasyon” suçlarından gözaltına alınan Özçelik’le ilgili operasyon kapsamında birçok ismin de devam eden süreçte gözaltına alınacağı öğrenildi.

BORSA, EMNİYET, YARGI ÜÇGENİ

Borsada halka açık 5-6 firmanın gizli sahibi olduğu ileri sürülen Özçelik, çok kısa sürede milyar dolarlık servete ulaştı. Birçok kez borsada işlem yasağı cezası alan Özçelik’in borsadaki yükselişinin arkasında borsa, emniyet ve yargı üçgeninde kurduğu düzen olduğu iddia ediliyor.

Özçelik’in Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), emniyet, yargı bağlantılarıyla rakiplerini sindiren, ortadan kaldırmak için gözaltına aldırıp dava açtırdığı da iddialar arasında.

TAŞKESENLİOĞLU DÖNEMİNDE BÜYÜDÜ

Özçelik’in yükseliş dönemi SPK eski başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun başkanlık dönemine denk geliyor. SPK Başkanı Taşkesenlioğlu’nun kız kardeşi olan AKP eski Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi THK Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ile gizli ortak olduğu ileri sürülen Özçelik’in, bu dönemde 13 şirketin halka arzını gerçekleştirdiği ileri sürülüyor.

Özçelik’in Ban’ın düğününde çekildiği fotoğrafları da ortaya çıkmış, bu dönemde borsada birçok usulsüz işlem yaptığı iddia edilmişti.

Özçelik’in en büyük işlerinden birinin de Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim A.Ş. (PAMEL) şirketi olduğu belirtiliyor. Investco Verusa, PAMEL’i 21 milyon TL’ye satın almış, PAMEL’in değeri 1,5 yılda 500 kat artarak 7 milyar TL’ye çıkmıştı. PAMEL’in hisseleri de bir anda 50 kuruştan 250 TL’ye çıkmıştı.

‘TECAVÜZ, ŞANTAJ VE TEHDİT’ SUÇLAMASI

Özçelik hakkında eski sekreteri ve aynı zamanda sevgilisi olduğu belirtilen Sibel İ. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na “tecavüz, şantaj ve tehdit” suçlamasıyla şikâyette bulundu.

Başsavcılığa verilen dilekçede “Özçelik’in bazı hakim ve savcıları kullanarak eski asistanını düzmece bir dosyayla hapse attırdığı ve cezaevine gönderdiği, avukatlar aracılığıyla tehdit ederek çıkar sağlamak ve asistanını korkutmak istediği” iddia edildi.

Bu arada Verusa Holding’in gerçek sahibinin Özçelik olduğu iddiasının dosyaya giren başlıklar arasında olduğu öğrenildi. Sibel İ. Verusa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal ile yaptığı telefon konuşmasında şirketin gerçek sahibinin Özçelik olduğunu ve SPK’ya bu durumu bildireceğine dair telefon konuşması bilirkişi raporunda yer aldı. SPK, soruşturma için tapelerin deşifresini istese de mahkeme bunu reddetti.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin