Dolar bozdurmayanı vatan haini ilan eden yandaş sendika umreyi dolarla satıyor

Bir yandan “Dolarları bozdurun” kampanyası yürüten yandaş sendika Memur-Sen, diğer yandan üyeleri için düzenlediği umre ziyaretini dolar üzerinden ücretlendiriyor.

TL’YE ÇEVİRMEK YERİNE DOLARI 3.6 LİRAYA SABİTLEMİŞLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dolarları bozdurun” çağrısı üzerine, ülkenin dört bir yanında dolar karşıtı kampanyalar düzenleyen yandaş sendika Memur-Sen’in, sömestr tatilinde, üyeleri için düzenlediği umre ziyaretini, dolar üzerinden ücretlendirdiği ve kurun 3.6 liraya sabitlendiği ortaya çıktı.

Birgün’ün haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığının tüm hacc ve umre organizasyonlarında Türk lirasına dönüldüğünü açıklamasına karşın, yandaş sendikanın böyle bir tavır sergilemediği görüldü. Cebinde 100 doları olan vatandaşları bile “vatan haini” ilan edecek kadar yandaşlıkta ileri giden Memur-Sen, bu yaklaşımıyla, takiyyecilikte de sınır tanımadığını ortaya koydu.

LİRA YA DA RİYAL DURURKEN, NEDEN DOLAR?

Yapılan organizasyon, Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen adlı sendikanın internet sitesinde, “Okul tatilinde, Allah ve resulünü ziyaret etmek onurumuzdur” başlığıyla duyuruldu. Buna göre, 8 gece Mekke, 3 gece Medine’de konaklanarak yapılacak ziyaretin, 2 kişilik odalardaki fiyatı 1100, 3 kişilik odalardaki fiyatı 1050, 4 kişilik odalardaki fiyatı da 1000 dolar olarak açıklandı. Türkiye’den, Suudi Arabistan’a yapılacak bir seyahatin, lira ya da riyal dururken, dolar üzerinden ücretlendirilmiş olması ayrıca manidar bulunurken, dolara endeksli hizmetten öğretmenlerin yanı sıra velilerle, öğrencilerin de yararlanabileceği öğrenildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin