Kürt siyasetinin önemli isimlerinden 82 yaşındaki Ahmet Türk’e 3 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğu, Ankara’da özel bir hastanede kemoterapi aldığı öğrenildi. DEM Parti, “Ahmet Türk, sağlık sorunları nedeniyle zaten rutin bir şekilde tedavi görmektedir. Sağlık durumunda yeni bir durum ve olumsuz bir gelişme yoktur.” açıklamasını yapmıştı.
Amida Haber’den Kasım Sarsılmaz’ın haberine göre, akciğerinde tömür tespit edilen ve 3 aydır kemoterapi alan Türk’ün tedavisi Ankara’daki özel bir hastanede yapılıyor. Haberde Türk’ün bugün Pet-CT çekimi için hastaneye gittiği aktarıldı. Ahmet Türk, kalp yetmezliği nedeniyle de uzun süredir kalp pili kullanıyor.
31 Mart 2024 seçimlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçilen Ahmet Türk, görevden alınarak yerine kayyım atanmıştı. İmralı’da Abdullah Öcalan ile 27 Şubat’ta yapılan görüşmede yer alan Ahmet Türk, Öcalan’ın PKK’ya yönelik silah bırakma çağrısının Kürtçe metnini okumuştu.
Ahmet Türk’ün Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine 2016, 2019 ve 2024’te olmak üzere toplam üç kez kayyım atandı. Halkın iradesini yok sayan AKP rejimi, Ahmet Türk’e belediye başkanlığı yaptırmadı!
Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak toplam 5475 gün (3 × 1825 gün, 15 yıl) görev yapması gerekirken, kayyım atamaları nedeniyle sadece bin 319 gün görev yapabildi. 4 bin 156 gün görev yapamadı.