Rusya ve Çin, İsrail’e tepki gösterdi; Lübnan’ın egemenliğine saygı çağrısı yaptı

Menahem KAHANA / AFP

Rusya ve Çin, İsrail’in Güney Lübnan’a askeri harekat başlatacağı açıklamasına tepki gösterdi. Rusya, İsrail’e askerlerini çekmesi çağrısında bulunurken, Çin Lübnan’ın egemenliğine yönelik her saldırıya karşı olduğunu açıkladı.

Rusya İsrail’e “derhal” çatışmaları durdurması ve İsrail ordusunun saldırı başlattığını açıkladığı güney Lübnan’dan askerlerini çekmesi çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Rusya Lübnan’a yönelik saldırıyı şiddetle kınamakta ve İsrailli yetkilileri derhal çatışmaları durdurmaya, birliklerini Lübnan topraklarından çekmeye ve Orta Doğu’daki çatışmayı çözmek için barışçıl yollar aramaya çağırmaktadır” denildi.

Çin, İsrail’in komşu Lübnan’a kara harekâtı başlattığını duyurmasının ardından yaşanan “yeni tırmanıştan büyük endişe” duyduğunu ve “Lübnan’ın egemenliğinin her türlü ihlaline” karşı olduğunu söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Çin, Lübnan ve İsrail arasındaki mevcut durumdan büyük endişe duymakta ve ilgili askeri eylemler nedeniyle bölgesel gerilimin yeni bir tırmanışa geçmesinden derin kaygı duymaktadır”. Açıklamada Pekin’in “Lübnan’ın egemenliğinin her türlü ihlaline karşı olduğu” belirtildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin