Sokak röportajında iktidarı eleştirdiği için tutuklanmıştı; ilk duruşmada 7,5 ay ceza verildi

İzmir’deki bir sokak röportajında iktidarı eleştirdiği için tutuklanarak cezaevine gönderilen ve 30 Ağustos’ta tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu bugün hakim karşısına çıktı. “Halkı kin düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla Kayserilioğlu için 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Mahkme ilk duruşmada Kayserilioğlu’nu ‘halkın bir bölümünü aşağılamak’ suçundan 7,5 ay hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Dilruba Kayseriilioğlu yeniden tutuklanmayacak.

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir’de bir sokak röportajında Instagram’ın erişime engellenmesine tepki göstermişti. Röportajda kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Kayserilioğlu, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilmişti. Kayserilioğlu, 30 Ağustos’ta gece saatlerinde cezaevinden tahliye edilmişti.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

  1. Bu kızı alıp İzmir Fuarı açılışında misafir ediyorlar.Ama ne CHP nin ne de Mahkemelerin AIHM nin Cumhurbaşkanına hakaret diye ayrı bir düzenleme AİHS ne aykırıdır,değiştirilmesi önerilir şeklindeki kararı umurlarında değil.CHP Cumhuriyetin 100.yılı vesilesiyle Af beklentisini de dikkate almadı. Cezaevleri tıklım tıklım bir yığın askeri öğrenci ve bir çok kamu görevlisi 15Temmuz denen Kurgu nedeniyle işlerinden güçlerinden oldular senelerdir hapisteler.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin