PAKİSTAN | Ayrılıkçı grup kimlik kontrolü yaptı, 22 kişiyi vurarak öldürdü

AFP

Yetkililer, silahlı kişilerin Pakistan’ın güneybatısında en az 22 kişiyi araçlarından zorla indirip kimliklerini kontrol ettikten sonra öldürdüğünü söyledi.

Saldırı gece saatlerinde güvenlik güçlerinin mezhepsel, etnik ve ayrılıkçı şiddetle mücadele ettiği Belucistan eyaletindeki bir otoyolda meydana geldi.

Yetkililer, silahlı kişilerin araçları ateşe vermeden önce kimlik belgelerini kontrol ettiklerini ve Pakistan’ın Pencap bölgesinden gelenleri vurulmak üzere ayırdıklarını iddia etti.

Militan bir grup olan Beluç Kurtuluş Ordusu (BLA) Musa Khel bölgesindeki saldırıları üstlendi.

Reuters haber ajansına göre BLA, sivil kıyafetlerle seyahat eden askeri personeli hedef aldığını söyledi. Saldırıdan önce BLA Beluc halkını otoyoldan uzak durmaları konusunda uyarmış ve “mücadelelerinin işgalci Pakistan ordusuna karşı olduğunu” eklemişti.

BLA ve diğer Beluç ayrılıkçılar, Pakistan’ın başka yerlerinden gelerek bölgede çalışan Pencaplılara ve Sinhdilere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Ayrıca karlarını paylaşmadan bölgeyi sömürmekle suçladıkları yabancı enerji firmalarını da hedef aldılar.

Bu yılın Nisan ayında yaşanan benzer bir olayda Belucistan’da bir otobüsten indirilen dokuz yolcu, kimlikleri kontrol edildikten sonra vurularak öldürülmüştü.

Son 24 saat içinde BLA, polis karakolları ve güvenlik güçlerinin eyaletteki kampları da dahil olmak üzere çok sayıda hükümet tesisine bir dizi saldırı düzenledi.

İngiltere ve ABD de dahil olmak üzere birçok Batılı ülke BLA’yı küresel bir terör örgütü olarak tanımlıyor.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin