Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını Suudilere ihbar etmişti: Diyanet, daire başkanını ‘kerhen’ görevden aldı

Seyahat vizesi, işçi vizesi ve ticari vizeyle Suudi Arabistan’a giden hacı adayı Türk vatandaşlarını Suudi Arabistan yönetimine şikâyet ettiğini itiraf eden Hac Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan sessiz sedasız görevden alındı.  Demirhan’ın daire başkanlığının haklarından yararlanabilmesi için 2 yılı doldurması gereken Demirhan, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na atandı.

Diyanet’in şikayet ettiği Türk vatandaşlarını otel otel arayıp bulan Suudi polisi, otel odalarının kapılarını kırarak hacı adaylarını yaka paça gözaltına almış, hacı adaylarına 10 bin riyal (86 bin TL) ceza kesildikten sonra sınır dışı edilmişti.

O dönemde Hac Hizmetleri Daire Başkanı olarak görev yapan Hüseyin Demirhan, yaptığı bir konuşmada Diyanet’in seyahat ve turistik vize ile hacca giden vatandaşları Suudi makamlara şikâyet ettiğini itiraf etmiş, söz konusu açıklama sosyal medyada gündem olmuştu.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, skandalı itiraf eden Hac Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Demirhan görevden alındı. Demirhan, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na atandı. Diyanet’ten alınan bilgiye göre Demirhan’ın bazı haklardan yararlanması ve büyük tepki toplanmaması için geçici olarak bu göreve verildi.

‘BÜYÜKLERİMİZ UYGUN GÖRDÜ’

Telefonla ulaşılan Demirhan ise, “Ben istedim görev değişikliğini. Daha önce de o dairede çalışıyordum. Büyüklerimiz uygun gördü” dedi.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin