Hüseyin Çelik’in hedefinde MHP var: AK Parti’nin kendisini böyle küçük bir partiye mahkum etmesini yakıştıramıyorum

AKP’nin kurmaylarından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Güneydoğu’da bazı belediyelerin yollara yazdığı Kürtçe uyarı yazılarının silinmesini ‘cinnet hali’ olarak yorumladı. “Bu da MHP ortaklığının bir sonucudur!” diyen Çelik,”Böyle birşey olabilir mi Allah aşkına! Eğer siz bütün Kürtleri PKK’lı görür ve öyle değerlendirirseniz, tarihin en büyük hatasını yaparsınız. Bu politikalarınızla siz Kürtleri her geçen gün biraz daha itiyorsunuz ve önemli bir kısmını da üzülerek söylüyorum PKK’nın kucağına itiyorsunuz. Bu vahim bir durumdur. Bu kabul edilebilir birşey değildir.” ifadelerini kullandı. 

Hüseyin Çelik, AK Parti’nin MHP’ye esir olduğunu da anlattı: “AK Parti’nin kendisini böyle bir küçük partiye mahkum etmesini açıkçası AK Parti’ye yakıştırmıyorum.”

AKP’nin önemli isimlerinden eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin KRT TV’de katıldığı ‘Hafıza’ programında önemli değerlendirmelerde bulundu. AKP’nin ‘fabrika ayarlarına’ dönmesi gerektiğini anlatan Çelik, ülkedeki temel sorunu ‘adaletsizlik’ olarak tanımladı.

Güzel kanunların olması yetmez, uygulanması lazım

“Kağıt üzerinde birşeyin yazılı olması yetmiyor, onun hayata geçmesi gerekiyor.” diyen Çelik, “Yazılı metinlerinizin güzel olması birşey ifade etmiyor. Onu nasıl uyguladığınız önemli. Anayasa’da yazılanlar ne kadar hayata geçiriliyor? Önemli olan budur. AKP’nin programında ne var; hukuk devleti var, adalet var, ötekine saygı var. Hukukun üstünlüğü esası var. Bir memlekette adalet olmazsa orada gücün adaleti devreye girer. Bu ise her zaman zalimdir. Dolayısıyla adalet bir devletin dinidir ve adalet vatandaşın ekmeğidir. Eğer adalet duygusu zedelenmişse orada (iyi) hiçbir şey olmaz.” ifadelerini kullandı.

İster güç zehirlenmesi deyin, ister otoriterleşme!

Adalet kurumuna olan güvenin diplerde olduğunu hatırlatan Çelik, “Bu son derece vahimdir. Fabrika ayarları AK Parti’nin programıdır. AK Parti’nin programında yazılanlar bugün hayata geçiriliyor mu, hayır…” dedi. Bunun sebebinin ne olduğu yönündeki soruya ise Çelik şöyle cevap verdi: “Mesele şudur; güç zamanla insanı bozar. Siz buna ister güç zehirlenmesi değil, ister özgüven patlaması deyin, ister otoriterlik eğilimleri deyin, ister otokratlık arzuları deyin… Bunun bir tek sebebi yok, çok fazla sebebi var. Uzun zaman 20 yıldan fazla süre üst üste iktidar olmuş bir siyasi partide arızalar olur ama maalesef bizde arıza çok fazla.”

Cumhurbaşkanı’yla en son 4 yıl önce görüştüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la en son 4 yıl önce konuştuğunu anlatan Hüseyin Çelik, “Orada bütün bunları konuştuk. Olması gerekenleri ve olmaması gerekenleri söyledim. Kendisi de kendisine göre açıklamalar yaptı. Benim için önemli olan bugün ne olup bittiği.” diye konuştu.

AK Parti, MHP’nin esiri oldu

Hüseyin Çelik, AK Parti’nin MHP’yle yaptığı ittifakı da eleştirdi. MHP’nin AK Parti’yi esir aldığını anlattı: Ben başından beri AK Parti’nin MHP ile olan ittifakına karşı olan birisiyim ve bunu vahim buluyorum. AK Parti MHP’nin esiri olmuş durumda şu anda. Bunu kesinlikle tasip etmiyorum ve her vesile ile hem dost meclisinde hem de muhataplarıyla konuştuğum zaman bunu çok açık söylüyorum. AK Parti bugün Kürtleri kaybetmiş durumda! Niye Çünkü Türkçü siyasetle şu anda koalisyon oldular ve öyle zannedildiği gibi MHP koalisyonun küçük ortağı falan değil; MHP koalisyonun büyük ortağıdır aslında. Çünkü MHP’nin istemediği
bir şey olmuyor. AK Parti’nin kendisini böyle bir küçük partiye mahkum etmesini açıkçası AK Parti’ye yakıştırmıyorum.”

Bu bir cinnet halidir

Güneydoğu’da bazı illerde yollara yazılan Kürtçe uyarı yazılarının silinmesi konusuyla ilgili soruyu ise şöyle cevapladı:

  • Kürtçe yazıların silinmesini cinnet olarak değerlendiriyorum. Bu da MHP ortaklığının bir sonucudur. Böyle birşey olabilir mi Allah aşkına! Osmanlı devleti dağıldı. Türklere ihanet etmeyen tek müslüman kavim Kürtlerdir. Kürtler 1. Dünya Savaşı boyunca Türklerle beraber oldular. İstiklal savaşında da birlikteydiler.
  • Şeyh Sait hadisesi bahane edildi, fırsata dönüştürüldü ve Kürtler yok sayıldı. PKK’yı ayrı birşey olarak değerlendiriyorum ben. Ben hayatın boyunca PKK’ya, faaliyetlerine iğnenin ucu kadar sempati duymadığım gibi hep nefret ettim. Ama eğer siz bütün Kürtleri PKK’lı görür ve öyle değerlendirirseniz, tarihin en büyük hatasını yaparsınız.
  • Kürtler Müslüman bir halktır, özünde dindar bir halktır. AK Parti’ye maksimum oranda oy vermiştir. Ama bu politikalarınızla siz Kürtleri her geçen gün biraz daha itiyorsunuz ve önemli bir kısmını da üzülerek söylüyorum PKK’nın kucağına itiyorsunuz. Bu vahim bir durumdur. Bu kabul edilebilir birşey değildir.
  • Eğer huzur bulmak istiyorsanız ‘ötekine’ saygı duyacaksınız. Yönetilmesi en zor olan devlet gayrimemnunu fazla olan devlettir. AK Parti bu icraatlarıyla her geçen gün Kürtlerle arasına duvar örmeye devam ediyor. Bunu çok yanlış ve vahim bir hata olarak görüyorum.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

2 YORUMLAR

  1. Hüseyin Çelik adaletten bahsetmiş.. 10 yıldan fazladır bu ülkede hırsız yakalayanlar tutuklanmaya başlayalı aklı nerede imiş? Artık üzerine konuşulacak bir devlet kalmadı ki.. Cemaatten kurtuldular, halkımıza hayırlı olsun.. Peki her kötülüğün kaynağı diye kökünü kazımaya durdukları ve hemen hemen bütün toplum kesimlerince de linç edilen cemaat yıllardır ülkede yok… iktidar, muhalefet, kurumlar, bürokrasi, bütün fakülteleriyle toplum neredeeeen nereyeee gelmiş bir düşünsünler bakalım.. Acaba Allah belasını vermiş de farkında mı değil güzel ülkem? Bana sorarsanız, kötü günler geçti Türkiye için. Daha kötü günler kapıda! Üzülsek de böyle, köpürsek de böyle. Ha bir de önemli düstur şudur : OLAN HAYIRLISIDIR!

  2. Ya kardesim belli bir yasi geçen insanlarin beyanlarindan haber falan yapmayin lutfen! Yok “Kürtleri PKK nin kucagina atmayalim” yok “Türklere ihanet etmeyen tek millet Kürtler..” Bunlar nasil laflar arkadas. Yeter artik birakin bu faşizan herifleri.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin