Erdoğan’a ‘Saddam’ın sonunu hatırlatan İsrailli bakana AKP’den cevap: Tam bir Nazi!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da (İsrail’e) yaparız.” İsrail’de tepkiyle karşılandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Erdoğan’ı, Irak’ın eski diktatörü Saddam Hüseyin’e benzetti ve “Erdoğan, Saddam Hüseyin’in izinden gidiyor ve İsrail’e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin.” ifadelerini kullandı. Katz’ın, Erdoğan ve Saddam’ın fotoğraflarıyla yaptığı paylaşım özellikle iktidar yandaşlarının tepkisine neden oldu.

Söz konusu paylaşım sonrası AKP’lilerden peş peşe açıklamalar geldi. Son olarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik, X’ten yaptığı paylaşımla söz konusu ifadelere tepki gösterdi. Çelik, “İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır.” dedi.

Saray’ın başdanışmanlarından Oktay Saral da konuyla ilgili paylaşımında, “O kirli ağzınla yine boyundan büyük laflar etmiş birde çapına bakmadan Cumhurbaşkanımızı tehdit etmişsin. Daha yüzyılını bile dolduramamış ufacık bir devletçiksin, asırları içine alan şanlı tarihimize dön de bir bak! Senin gibi kaç kafiri, haini ve zalimi yerle bir etmişiz… İşte; @Israel_katz  ne kadar istesen de olmayacak, senin gibi adi ve caniler istedi diye gökten kemik yağmadı, yağmayacak!” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin