Bingöl’de 4 kişi öldürmüştü: Babası 9 ay önce şikâyet etmiş; mahkeme ‘özgürlüğünün kısıtlamasına gerek yok’ demiş

Bingöl’de madde bağımlısı olduğu açıklanan 19 yaşındaki Emir Can Zazaoğlu’nun 4 kişiyi bıçakla öldürmesiyle ilgili yeni belgeler ortaya çıktı. Emir Can Zazaoğlu’nun babası tarafından kasım ayında şikayet edildiği, mahkemenin 20 gün önce özgürlüğünün kısıtlanmasına yer olmadığına karar verdiği öğrenildi.

DHA’da yer alan habere göre, şüphelinin babası Mehmet Zazaoğlu’nun 28 Kasım 2023’te Bingöl Sulh Hukuk Mahkemesi’ne oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, evdeki eşyalara, kendisine ve çevresindekilere zarar verdiğini, 12 yaşındaki kız kardeşinin de ağabeyinin bu durumundan korkarak kötü etkilendiğini belirterek, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında tutularak, tedavi edilmesi için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Mahkeme de bu talebin değerlendirilmesi için Emir Can Zazaoğlu’nu Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etmiş, Hastane tarafından 4 Temmuz’da düzenlenen raporda Emir Can Zazaoğlu ile ilgili, ‘Şahsın halihazır durumu ile yapılan psikiyatrik muayenesinde Türk Medeni Kanunu’nun 432’nci maddesi gereğince yatarak tedavisinin gerekli olmadığını bildirir sağlık kurulu raporu oy birliği ile verildi’ şeklindeki görüş belirtilmiş.

5 Temmuz’da görülen karar duruşmasında mahkeme rapora istinaden, Emir Can Zazaoğlu’nun ‘Tedavi amacıyla özgürlüğünün kısıtlanmasına yer olmadığına’ karar vermiş.

Emir Can Zazaoğlu’nun dünkü saldırıdan sonra emniyetteki işlemleri devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Bingöl’de Bahçelievler Mahallesi eski hal mevkiinde Emir Can Zazaoğlu’nun etrafındakilere bıçakla saldırması sonucu Erdal Çaparlar, Buhanettin Budancamanak, Fikri Carfi ve Özcan Aydın  yaşamını yitirmiş, 5 kişi yaralanmıştı.

Olayın ardından Mirzan Mahallesi’ndeki su deposu mevkiinde polis ekiplerince gözaltına alınan zanlı Emir Can Zazaoğlu, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Zazaoğlu’nun madde bağımlısı olduğu belirtilmişti.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin