Destici ‘katliam yasası’nı savundu: “Ekime kalmadan sokaklarımız köpeklerden temizlenmeli”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti merkezinde düzenlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesi basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, sokak hayvanlarına yönelik çıkarılan ‘katliam yasasını’ savundu. Destici, “Bu yasa ekime kalmadan mutlaka ve mutlaka, Meclis kapanmadan çıkarılmalı ve sokaklarımız köpeklerden temizlenmelidir.” dedi.

TBMM’de komisyon aşamasında görüşmeleri devam eden Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne değinen Mustafa Destici, şunları söyledi:

  • Türkiye’nin bir başıboş, saldırgan sokak köpeği problemi var. Yıllardır devam eden bir sorun. Bunun çözülmesi gerektiğini en güçlü bir sesle dile getiren BBP oldu. Mama lobileri var. Gerçek hayvansever derneklere bir şey demiyorum. Ama çoğunluğunun gerçekte hayvansever değil; menfaat sever olduğunu görüyoruz. O dernek çatıları altında önemli bir kısmının hangi menfaatleri elde ettiği de kamuoyuna yansıyor.
  • Biz, adı ‘Hayvansever’ diye onun hayvansever olduğuna mı inanacağız. İşte bir CHP’li milletvekilinin durumu ortaya çıktı. Adam yüksek sesle konuşuyor, ‘Bu bir katliamdır’ diye, adam avcılık kulubü başkanlığı yapmış. Geyik avlıyor, keklik avlıyor. Hem de profesyonel. Köpeği bu kadar savunuyorsun, hiç kimseye saldırmayan kekliği vuruyorsun, tavşanı vuruyorsun. Bir de önünde poz veriyorsun.
  • Meclis’te neler yaşandı. Küçücük çocuğu köpekler tarafından parçalanıp ve aylarca tedavi gören Tunahan’ın babasının üstüne yüründü. Yine küçücük kız çocuğu köpekten kaçarken aracın altında kaldı, hayatını kaybetti, annesinin üzerine yürüdüler. Kim yürüyenler; CHP, DEM ve TİP’li milletvekilleri.
  • ‘Siz burayı provoke ediyorsunuz’ diyor. Adamın canı gitmiş, çocuğu ölmüş. O feryat etmesin de kim feryat etsin? Böyle vicdansızlık olmaz. Bu insanlık değildir. Bu yasa ekime kalmadan mutlaka ve mutlaka, Meclis kapanmadan çıkarılmalı ve sokaklarımız köpeklerden temizlenmelidir.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

5 YORUMLAR

  1. Yahu adamcık merhum Yazıcıoğlu nun katliamını yedi yuttu o koltuğa oturmuşken sokaktaki köpeğe mi acısın. ama unuttuğu bişey var: Allah (cc), o sokaktaki köpekler, yaşlılar, acizler hürmetine bizlere rızık veriyor. ne diyelim. eceli gelen köpek cami duvarına bevledermiş.

    • İnsanı değerli kılan hangi dine inandığı değil, merhameti olup olmadığıdır. Ki böyle birine insan denemeyeceği açıktır.

  2. Muhsin Reisin sağlığında BBP’ni destekliyordum. Bugün bin oyum olsa bile birini bu herifin yönettiği partiye vermem. Bilmem anlatabiliyor muyum. Ben de memleketin acilen saray yalakalarından temizlenmesini istiyorum.

  3. Buna neden katliam yasası diyerek manipülasyon yapıyorsunuz? Hiçbirinizin yaşadığı yerde böyle bir tehlike yok, çocuklara saldıran, insan öldüren, hastalık yayan hayvanların ya yok edilmesi ya yerinin değiştirilmesi gerekir.

    Sanki evde sinek görünce çat diye yapıştırmıyorsunuz. Her şeye muhalefet ederek kendinizi muhalefet etmek için muhalefet eder duruma düşürmeyin, bu erdemlilerin işi değildir.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin