Almanya Dışişleri Bakanı, ABD uzun menzilli füzelerine sahip çıktı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, ABD’nin uzun menzilli füzelerinin Almanya’da konuşlandırılmasını desteklediğini belirtti. Baerbock’un açıklamaları, koalisyon hükümetinin bazı üyelerinin eleştirilerinin ardından geldi.

Temmuz ayı başlarındaki NATO zirvesinde Almanya ve ABD tarafından yapılan ortak bir açıklamada ABD yapımı uzun menzilli füzelerin 2026 itibariyle Almanya’da geçici olarak konuşlandırmaya başlanacağı duyuruldu.

ABD’nin Almanya’ya konuşlandırılması planlanladığı silahlar arasında menzili 2,500 kilometreyi bulabilen Tomahawk seyir füzeleri ve ses hızının çok daha üstünde hareket eden hipersonik silahlar bulunuyor.

Funke Medya Grubu’nun Pazar gazetelerine bir mülakat veren Baerbock, Rusya tehdidine dikkat çekerek “Kendimizi ve Baltık ülkelerindeki ortaklarımızı buna karşı korumalıyız, buna caydırıcılığı arttırmak ve ilave uzun menzilli silahlar da dahil” dedi.

Vladimir Putin’in Avrupa’yı tehdit eden cephaneliğini sürekli olarak genişlettiğine dikkat çeken Baerbock, ek bir caydırıcılık konusunda isteksizliğin sadece sorumsuzluk değil, aynı zamanda Rusya’ya karşı bir naiflik olacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin