Beyaz Saray: Biden ve Netanyahu’nun önümüzdeki hafta görüşmesi bekleniyor

Beyaz Saray Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Covid’den kurtulması halinde, önümüzdeki hafta Washington’u ziyaret edecek olan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmesinin beklendiğini söyledi.

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby gazetecilere verdiği brifingde “Başbakan Netanyahu şehirdeyken iki liderin birbirlerini görme şansına sahip olacaklarına dair her türlü beklentimiz var” dedi.

Netanyahu’nun Çarşamba günü ABD Kongresine hitap ettikten sonra Biden ile görüşebileceği ifade edilmişti.

Beyaz Saray, “Başkan’ın sağlığının ve Covid’den kurtulmasının öncelikli olduğundan ve bunun başbakanla görüşmeyi etkileyip etkilemeyeceğinden ve nasıl etkileyeceğinden emin olmamız gerekiyor” dedi.

Biden’ın Hamas ile bir barış anlaşması yapılması için baskı yapacağı görüşmenin gündeminde İsrail’in Gazze’ye saldırısı olacak.

Netanyahu’nun ziyareti öncesinde İsrailli milletvekilleri, Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkan sembolik bir kararı kabul etti.

Kirby alınan kararla ilgili olarak, “Sanırım buna verebileceğim en iyi yanıt iki devletli çözümün gücüne ve vaadine olan inancımızı yinelemek olacak. Ve bu Başkan Biden’ın vazgeçeceği bir şey değil” dedi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin