Kızı TBBB’de işe başlayan Mustafa Destici: “Evladımın Meclis’te çalışmasını istedim”

mustafa destici

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kızı Özgül Hilal Destici’nin TBMM’de net 37 bin 500 TL maaşla kadroya alınması kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirdi. Hilal Destici’nin Meclis Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda ‘programcı’ kadrosundan iş başı yaptığı ortaya çıkmıştı.

TV100’de Kübra Par’a konuşan Destici, söz konusu ‘işe alımın’ etik olduğunu savundu. Destici, “Ben kızımı daha yüksek rakamlara başka yerlerde de çalıştırabilirdim. Evladımın Meclis’te çalışmasını istedim. Çünkü TBMM hem milli iradenin hem de Türkiye’nin kalbidir. Orada yetişmesinin daha doğru olacağını düşündüm. Meclis’te 600 milletvekili var. Her birisine 3 kadro tahsis ediliyor.” dedi.

Gazeteci Kübra Par, bu açıklamaya tepki gösterdi. Par’ın, “Eğer sizin gibi 600 milletvekili çocuklarını mecliste çalışsın, burada tecrübe kazansın diye işe sokacak olursa bu vatanın evlatları nasıl iş bulacak?” sorusu üzerine Destici, “Herkes beni tanır ki ben zorda kalmış, işe ihtiyacı olan herkesin elini tutan bir siyasetçiyim. Benim alnım ak başım dik. 5 binden fazla personel var. O personeller hangi yönetmelikle girmişse benim evladımda öyle girmiştir. Bir ayrıcalıkla girmemiştir.”

“Kızınız istifa etmeyi düşünüyor mu?” sorusuna ise Destici, “Burada gayriahlaki bir durum yoktur. Gayrivicdani bir durumda yoktur, gayriyasal bir durumda yoktur.” karşılığını verdi.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin