FRANSA | Olimpiyat oyunları açılış töreninde görev alacak sahne sanatçıları greve gidiyor

JULIEN DE ROSA / AFP

Fransız sahne sanatçıları sendikası, Paris’teki Olimpiyat Oyunlarının açılış töreni için bir grev planladığını duyurarak, gösteri için işe alınan sanatçılar arasındaki “çirkin muamele eşitsizliklerini” protesto etti.

Sendikadan yapılan açıklamada, “26 Temmuz’daki gösteri ve 28 Ağustos’taki Paralimpik Oyunları açılış töreni provaları için grev ilanında bulunmaktan üzüntü duyuyoruz” denildi.
Sendika, törenlerin baş organizatörü Paname24’ü toplu sözleşmeye uygun olmayan sözleşme uygulamaları konusunda birkaç kez “uyardığını” söyledi.

AFP’nin sorusu üzerine SFA-CGT sendikasının bir üyesi, Olimpiyatlar için kayıt yaptıran 3 bin profesyonel dansçıdan “250 ila 300’ünün” utanç verici (mali) koşullar altında işe alındığını öne sürdü.

Sendika, “Neden Parisli olmayan bazı sanatçılara ödeme yapılıyor ve konaklama imkanı sağlanıyor da, çoğunluğu -en güvencesiz olanları- aynı iş sözleşmelerine sahip olmalarına rağmen aynı imkanlara sahip olamıyor?” dedi.

Sendika, “Ayrıca, tören hazırlıkları sırasında sosyal diyalog eksikliğinin yanı sıra muameledeki çirkin eşitsizliklerin de altını çizdik” diye ekledi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin