KHK’lı Tümamiral, Hakan Fidan’a sordu: Bazı komutanların işkencesine katılıp, birinin kulağını ısırdın mı?

15 Temmuz’da ABD’de bulunmasına rağmen 27 Temmuz 2016 tarihli KHK ile ihraç edilen Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, ‘Kardeşin Duymaz’ belgeselinde ilginç açıklamalarda bulundu. Uğurlu, dönemin MİT Müsteşarı ve 15 Temmuz’un kritik isimlerinen Hakan Fidan’ın o dönemde bazı generallerin ve amirallerin işkencesine bizzat katılıp katılmadığını sordu.

Mustafa Zeki Uğurlu, “Hulusi Akar’ı ve Hakan Fidan’ı getirin, benim bir tane sınıf arkadaşımın önüne çıkartın; yarım saat! Yarım saat sonra (onların 15 Temmuz’la ilgili iddialarını) bütün herşeyi çökertirler. Hulusi Akar ve Hakan Fidan hiç bir soruya cevap veremezler çünkü! Hakan Fidan’a da şunu sormak isterim; o generallere, amirallere işkenceler yapılırken her hangi birisinin işkencesine katıldın mı? Bunlardan herhangi birisinin kulağını ısırdın mı? Bir de şunu ilave etmek isterim; Hiç mi korkmuyorsun gelecekten, gerçeklerin ortaya çıkmasından?” ifadelerini kullandı.

‘Darbeci’ olduğu gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilen Uğurlu, 15 Temmuz gecesi Türkiye’de bile değildi. Norfolk ABD’de bulunan NATO-ACT (Müttefik Dönüşüm Komutanlığı) karargâhında ACOS C2DS (Komuta Kontrol Konuşlanabilirlik Sürdürülebilirlik Kurmay Başkanı Yardımcısı) olarak dış görevdeyken ihraç edilmişti.

Mustafa Zeki Uğurlu’nun ihracının ardından OHAL Komisyonu’na yaptığı başvuruya 4 yıl sonra ‘ret’ cevabı verilmişti. Ret kararının gerekçeleri ise evlere şenlikti. Kurum görüşü, doğruluğu ispatlanamayan üç tanık ifadesi ve Uğurlu hakkında açılan bir ceza soruşturması. OHAL Komisyonu, devam eden bir ceza soruşturmasını kararına gerekçe yaparak ‘masumiyet karinesini’ yerle bir etmişti.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN ALTTAKİ HABERİ OKUYABİLİRSİNİZ!


Tümamiral Uğurlu: “15 Temmuz şeytani bir plan, silah arkadaşlarım o gece camilerde sela bile okusa tutuklanacaktı”

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin