Olmayan üniversiteye, lise mezunu rektör; binlerce kişiyi dolandırmış!

Türkiye kamuoyu yine bir ‘sahte’ diploma skandalıyla karşı karşıya! 168 ülkede yaklaşık 4 bin öğrencisi olduğu iddia edilen “Yeni Pazar Üniversitesi”nin aslında hiç var olmadığı ortaya çıktı. Ancak skandal bununla sınırlı değil!

Bu ‘olmayan’ üniversiteye kayıt olmak için 2 ila 4 bin Euro ödeyen öğrencilere sahte diplomalar verildi. İş başvuruları sırasında diplomalarının sahte olduğunu fark eden sözde öğrenciler, kampüsü ve akademik kadrosu bulunmayan  üniversiteye dava açtı. İddialara göre, rektör olarak görünen ‘Ali İlseven’ ise ‘Profesör’ değil. Hatta üniversite mezunu bile değil; lise mezunu!

Üniversite mağdurları adına Avukat Dilara Damla Öksüz’ün, İstanbul’da Anadolu Adliyesi’ne suç duyusunda bulunduğu ifade edildi. Dilekçede, “Dolandırıcılık ağı, internet üzerinden kurdukları, sahte üniversite siteleri ile yürütülmektedir. Ali İlseven ve Damla İlseven, devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak, kayıt olan insanlara sahte diploma vermektedir. Bu diplomaların da Türkiye’de YÖK denkliği bulunduğu, 168 ülkede geçerli olduğu algısını yaratmaktadır. Hiçbir akademisyeni olmayan, kampüsü olmayan, mütevelli heyeti olmayan ve hiçbir hükmü olmayan üniversite görünümlü internet siteleri kurup hukuka aykırı biçimde faaliyet göstermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Soruşturmayla birlikte birçok skandal ortaya döküldü. Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ’da faaliyet yürüttüğü belirtilen üniversitenin rektörü olarak ‘Prof. Dr.’ Ali İlseven görülüyor. Ancak akademik bir kaydı bulunmayan İlseven’in lise mezunu olduğu dahi ileri sürülüyor.

Türkiye’deki üniversiteler gibi “..edu.tr” uzantılı “https://yenipazar.edu.tr” adresinden yayın yapan üniversitenin bir mektup adresi, posta kodu da yok. İletişim bölümünde sadece e-posta adresi ve Kosova’ya ait bir telefon numarası var. O numara da çalışmıyor!

Bugün yayınlanan haberler sonrası web sitesi de ‘Bakıma’ alınmış!

Hayali üniversiteye kayıt olan öğrencilerin 2 ila 4 bin avro ödediği, öğrencileri ikna için üniversitenin internet adresinde “edu.tr” uzantısı kullanıldığı öne sürüldü. Avukat Öksüz, “Bir üniversite değilseniz bu uzantıyı kullanamazsınız. Savcılığın YÖK ve ilgili domain şirketi ile yapacağı yazışma sonucu bu skandalın nasıl gerçekleştiği ortaya çıkacak!” dedi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

3 YORUMLAR

  1. Böyle başa böyle tarak ….. …. ….. …..!
    O da bir şey mi olmayan otomobil ile Türkiye’yi dolandırdı. Bu nedir ki… çerez bu çerez!

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin