EURO 2024 | İlk finalist İspanya

EURO 2024’te sona yaklaşırken ilk yarı final mücadelesinden galip çıkan takım İspanya oldu. Fransa karşısında 1-0 geriye düşen İspanya hızlı bir şekilde geri dönmeyi başardı ve final biletini kaptı.

Turnuvada bu maçtan önce çıktığı 5 karşılaşmada kendi kalesine atılan goller ve Mbappe’nin penaltı golü dışında akan oyunda gol bulamayan Fransa ilk akan oyun golünü, Mbappe’nin asistinde Kolo Muani’nin kafasıyla buldu.

Fransa 8. dakikada öne geçse de avantajını koruyamadı ve İspanya, 21. dakikada 16 yaşındaki genç yıldızı Lamine Yamal’ın ayağından ceza sahası dışından bulduğu müthiş golle skora dengeyi getirdi. Yamal’ın golünden yaklaşık 4 dakika sonra bu kez Dani Olmo ile Fransa ağlarını havalandıran İspanya 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya, Fransa’yı geçerek finale yükseldi. Finale çıkan diğer ekip yarın oynanacak İngiltere-Hollanda maçının sonucunda belli olacak. Final karşılaşması 14 Temmuz Pazar günü oynanacak.

İspanya, turnuvada sırasıyla Hırvatistan, son Avrupa şampiyonu İtalya, Arnavutluk, Gürcistan, ev sahibi Almanya ve son Dünya Kupası finalisti Fransa’yı  yenerek finale yükselme başarısı gösterdi.

İspanya’da 16 yaşındaki Lamine Yamal turnuvada 1 gol 3 asist ile oynarken Dani Olmo 3 gol iki asist, Fabian Ruiz 2 gol iki asist ile göz doldurdu.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin