Eylem Tok ikinci kez hakim karşısına çıktı: Tutukluluğuna devam kararı verildi

ABD’de tutuklu yargılanan Eylem Tok’un iadesine ilişkin görülen davanın ikinci duruşması yapıldı. Tok’un tutuklu yargılanmasına devam edilecek.

İstanbul Eyüpsultan’da Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok, ABD’den Türkiye’ye iadesine ilişkin davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Tok’un tutuklu yargılanmasına karar verilirken Timur Cihantimur’un duruşmasının ise daha sonra gerçekleştirileceği öğrenildi.

ABD’de tutuklu yargılanan Eylem Tok’un iadesine ilişkin görülen davanın ikinci duruşması, Boston’daki John Joseph Moakly Adliyesi’nde gerçekleşti.

ABD ile Türkiye arasındaki iade anlaşmasına göre müvekkilinin teslim edilmesi için Türk hukukuna göre cezanın en az 1 yıllık hapis cezası öngörmesi gerektiğini savunan Tok’un avukatı, iadesine karşı çıkarak kefaletle serbest bırakılmasını istedi.

Savcı Kristen Kearney da ABD Dışişleri Bakanlığından geçen hafta dava için gönderilen görüşe atıfta bulunarak, Türk makamlarının Eylem Tok’un suçluya yardım etmenin dışında suç mahallindeki ilgili delilleri yok etme, karartma veya değiştirme konusunda ek iddiaları gündeme getirdi.

Duruşmaya bakan hakim Donald L. Cabell, Türkiye ile ABD arasındaki mevcut iade anlaşması çerçevesinde savunma ve savcılık makamlarının iddialarının incelenmesi için duruşmayı erteleyerek Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin