KUZEY KORE | Pyongyang çok başlıklı füze fırlatmayı başardığını iddia etti

Jung Yeon-je / AFP

Kuzey Kore devlet ajansı KCNA’ya göre, Pyongyang Perşembe günü çok başlıklı bir füzeyi fırlatmayı başardı. Güney ve Kuzey arasındaki gerilimi azaltmayı amaçlayan 2018 anlaşması askıya alındı.

KCNA, ateşlemenin amacını tek bir balistik füzeden birkaç bağımsız savaş başlığını ateşleme kabiliyetini test etmek olarak aktardı.

KCNA ajansı, Kuzey Kore rejiminin “26 Haziran’da bireysel mobil savaş başlıklarının ayırma ve kontrol testini başarıyla gerçekleştirdiğini” söyledi ve “ayrı savaş başlıklarının üç koordineli hedefi vurduğunu” ekledi.

Güney Koreli araştırmacı Hong Min, çok başlıklı füze teknolojisinde uzmanlaşmanın, nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası balistik füzeler (ICBM’ler) edinmek isteyen ülkeler için nihai bir hedef olduğunu söyledi.

Hong Min AFP’ye verdiği demeçte, Kuzey Kore’nin “bu teknolojiyi adım adım test ettiklerini” ve “teknolojik ilerleme kaydettiklerini” aktardı.

Kuzey Kore kendisini “geri dönülmez” bir nükleer askeri güç olarak ilan ederken, Güney Kore ve Japonya bölgedeki Amerikan varlığının altını çizmek için son zamanlarda ortak manevraların sıklığını arttırdı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin