EURO 2024 | D grubunda 3 takım birden turladı, en çok Türkiye sevindi

EURO 2024 D grubunda son maçların neticesinde Fransa, Avusturya ve Hollanda üst tura çıktı. Avusturya’ya 3-2 kaybeden Hollanda, grubu 3. sırada bitirse de ilk iki maçta topladığı 4 puanla en iyi 3.’ler arasında yer alarak ilk 16 takım arasına girmeyi başardı.

Avusturya, Hollanda galibiyeti ile grubu lider bitirirken Fransa, Polonya ile berabere kalarak topladığı 5 puanla grup 2. oldu. Polonya ise oynadığı 3. maçta ilk puanını aldı ve turnuvaya 1 puanla veda etti.

Avusturya, Donyell Malen’in kendi kalesine attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Hollanda, ikinci yarının hemen başında Gakpo’nun golüyle beraberliği yakalasa da sevinci sadece 12 dakika sürdü. Avusturya, 59’da R. Schmid’in golüyle tekrar öne geçti.

Skoru koruyamayan Avusturya karşısında skoru 75’de Depay’ın golüyle dengeleyen Hollanda’nın beraberlik sevinci bu kez daha da kısa sürdü ve Avusturya 80. dakikada Sabitzer ile 3-2’lik avantajı yakaladı. Avusturya bu skoru koruyarak maçı kazanmayı başardı.

Fransız yıldız Kylian Mbappe, turnuvadaki ilk golünü Polonya karşısında penaltıdan kaydetti. Hollanda ile golsüz berabere kalan Fransa, Avusturya karşısında Wöber’in kendi kalesine attığı golle galibiyete ulaşmıştı. Mbappe, ayrıca turnuvada Fransa kadrosundaki gol atan ilk isim oldu.

Penaltı golüyle öne geçen Fransa, yine Lewandowski’nin kaydettiği penaltı golü ile Polonya karşısında beraberliğe razı oldu. Fransa bu beraberlikle grup birinciliğini Avusturya’ya kaptırmış oldu.

En çok Türkiye sevindi

Grubu 2. sırada tamamlaması halinde D grubu lideri ile oynayacak olan Türkiye, rakip olarak Fransa’yı beklerken şapkadan Avusturya çıktı. Robert Lewandowski’nin Fransa ağlarına gönderdiği golün neticesinde Türkiye’nin olası rakibi Fransa yerine Avusturya oldu. Türkiye, Çeklere yenilmediği takdirde ilk 16 turunda Avusturya ile çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin