MHP’li eski başkanın kardeşinden CHP üyesine silahlı saldırı

CHP üyesi Şerafettin Bahadır, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Bahadır, yoğun bakıma kaldırılırken eski Pınarbaşı Belediye Başkanı MHP’li Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu şüpheli olarak gözaltına alındı.

31 Mart seçimlerinde Alparslan Türkeş’in memleketi Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’nde CHP’den belediye meclis üyesi adayı olan Şerafettin Bahadır’ın otomobilinin önü kesilerek önce darp edildi. Daha sonra silahla vurulan Şerafettin Bahadır ağır yaralandı.

Saldırıda ağır yaralanan Bahadır yoğun bakımda tedavi altına alınırken saldırıyla ilgili Pınarbaşı’nın önceki dönem belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu, şüpheli olarak jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Konuyla ilgili CHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, “Cumhuriyet Halk Partili bir kardeşimiz, bugün komada ölümle cebelleşiyor. 100 tane Pınarbaşı kazansak ne olur? 1000 tane Pınarbaşı Belediye Başkanlığı kazanılsa, kaybedilse, bir Şerafettin Bahadır’ın canına değer mi? Biz, ‘kesinlikle değmez’ diyoruz. O can hayatta olsun, gerekirse hiçbir belediyemiz olmasın. Bunu artık insanların hazmetmesi lazım. 31 Mart’ta kazandık. Yaşananları hep beraber tüm Türkiye gördü. 2 Haziran’da tekrar kazandık. İşte geldiğimiz noktayı görüyorsunuz. Kayseri bunları hak etmiyor. Kayseri ne yazık ki bu tip olaylarla konuşuluyor. Bu tip olaylarla gündeme geliyor. Kayseri, ‘huzur şehri, dostlukla aziz, kadim bir kent’ diyoruz. Ama ne yazık ki bu şekilde gündeme gelmesi beni bir Kayseri milletvekili olarak çok üzülüyor” dedi.

‘EN AZ 5 GÜN UYUTULACAK’

Sözlerini sürdüren Aşkın Genç, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’. Pınarbaşı halkı kararını vermiştir ve belediye başkanı olarak Sayın Deniz Yağan’ı seçmiştir. Artık bunun üzerinde kirli tezgahlar, kirli oyunlar, planlamak hayata geçirmek Kayseri’ye bir menfaat sağlamaz. Adı geçen şahıslara da partilere de bir menfaat sağlamaz. Pınarbaşı’nın merkez mahallesinden bir insan, kızının gözleri önünde önce darbediliyor. Sonra da vuruluyor. Yirmi birinci yüzyıl Türkiye’sine ve Kayserimize bunlar yakışıyor mu? Hep beraber, ‘geçmiş olsun, adalet yerini bulacaktır’ diyoruz. Ama o insan ölümle pençeleşiyor. Ben şimdi oradan geldim. Hala hayati tehlikesi var. Hala uyutuluyor. En az 5 gün uyutulacak. Yani kurtulur mu? Tüm dualarımız onun kurtulması için” ifadelerini kullandı.

‘GÖRÜLEN TEK ŞEY ACİZLİĞİNİZ’

Saldırıya tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel  X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Kayseri Pınarbaşı’nda 31 Mart’taki seçim sonucunu hazmedemeyip, hakimleri tehdit edip, küfür ve hakaretler ederek seçimi haksız yere tekrar ettiren anlayış, yenilenen seçimde halktan bir kez daha aynı cevabı aldı. Ancak bu cevabı hazmetmek ve halkın mesajını almak yerine, bu kez de suçsuz günahsız bir insana, kız çocuğunun yanında savunmasızken, sopalarla saldırıp kurşun sıktılar. Şunu bilsinler ki; bu yaptıkları ne yiğitliktir ne de mertliktir. Düpedüz acizliktir. Biz, bu saldırıya karşı da metanetli duracak, sakinliğimizi koruyacağız. Gerilimin tırmanmaması, başka çocukların üzülmemesi için elimizden geleni yapacağız. Gereken adımları bu geceden itibaren atmaya başladık. Bir kez daha uyarıyorum; bu yaptığınız ne gücünüzü gösterir ne kudretinizi… Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir.”

Özel’in açıklamalarına MHP’lilerden hızla cevap geldi.

Pınarbaşı seçimlerinin tekrarlanmasında adı sıkça geçen MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda CHP lideri Özel’i hedef aldı.

‘ASIL BEN SİZİ UYARIYORUM’

Ersoy, “ACİZLİK iftira atmaktır, en büyük ACİZLİK ise ispatlayamayıp sürekli çukurda kalmaktır” dediği açıklamasında, şunları kaydetti:

“Özgür bey yenilenen seçimler hukuki bir süreçti ve tekrarlandı, sonuçlandı. Ancak Pınarbaşı Belediye Başkanımızın engelinden dolayı, bana göre tüm engelli vatandaşlarımızla alay ederek alkış tutan partilileriniz eşliğinde oyun oynayarak ACİZ kelimesinin tam karşılığını sergileyen engeli bana göre beyninde bulunan zihniyete neden hiç atıfta bulunmadınız? Daha önce CHP Kayseri İl Başkanı’nın oğlunun intihar ettiği gece (Kardeşimizin mekanı cennet olsun. Taziyesinde bulundum, aile konularına girmeyeceğim için beni suçlayan ACİZ VE ENGELLİ zihniyetler için yazıyorum) yine şahsımı hedef gösteren, olay gecesi “İyi araştırın Baki Ersoy yaptırmış olabilir diyebilen alçak müptezellere, konunun sebep ve sonuçları ortada, siz kimi neden suçluyorsunuz demediniz ? Dün gece hastane koridorlarında yine şahsımı hedef gösteren ACİZ ve ENGELLİ zihniyetlere karşı ‘Ağabeyi ile alakalı 31 Mart gecesi yapılan ağabeyinin engeli ile alay eden şahsa tasvip etmediğimiz davranışı sergileyen kişinin yaptığı ağır tahrike dayalıdır, muhtemelen ağabeyinin dahi haberi yoktur ve bunun azmettirmekle ne alakası var?’ diyemediniz?

Özgür Bey köklü bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı olmanız nedeniyle daha doğru bilgi ve belgeler üzerinden hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Asıl ben sizi uyarıyorum, sürekli boşa düşen müptezellerin iddiaları üzerinden açıklama yapmak yerine konuların içerikleri, sebep ve sonuçları üzerinden doğruları lütfen görün.

Yoksa siz de bu boşluklara sürekli düşmek zorunda kalacaksınız ki maalesef düşüyorsunuz. ACİZLİK iftira atmaktır, en büyük ACİZLİK ise ispatlayamayıp sürekli çukurda kalmaktır.”

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin