Tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda telefon ve faks kesintisi yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nda tasarrufla ilgili ilk adım haberleşme konusunda atıldı. Tasarruf tedbirleri kapsamında okullardaki birden fazla olan telefon hatları iptal edildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kurumlara gönderdiği 5 Haziran 2024 tarihli yazıda, “Cep telefonu ve sosyal medya üzerinden haberleşme uygulamalarının yaygınlaşması ve hızlı sonuç alınabilmesi nedeniyle bakanlığımız okul ve kurumlarının her birinde birden fazla telefon aboneliklerini sonlandırdı. Ayrıca her türlü belgegeçer (faks) aboneliklerinin sözleşme durumunun gözden geçirilmeli. Sözleşme bitiminde sonlandırılması uygun olacaktır.” denildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

  1. Tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda telefon ve faks kesintisi yapılması yerinde bir karar. Günümüzde cep telefonu ve sosyal medya üzerinden haberleşme uygulamaları oldukça yaygınlaştı ve hızlı sonuçlar alınabiliyor. Bu nedenle, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu adımı, gereksiz harcamaları azaltmak adına önemli bir adım.

    Bununla birlikte, dijital dönüşümün bir parçası olarak kağıt israfını da önlemek büyük önem taşıyor. Okulların dijital çözümler kullanarak iletişim kurması, hem çevreyi koruyacak hem de maliyetleri düşürecektir. Örneğin, SEKRAN gibi dijital platformlar sayesinde, dersler ve sunumlar tamamen dijital hale getirilebilir. Bu, kağıt kullanımını önemli ölçüde azaltarak çevreye olan olumsuz etkileri minimize eder.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin