Biden ve Trump, 27 Haziran’da kozlarını CNN’de paylaşacak

ABD Başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump, 2025’te Beyaz Saray’a çıkmak için kıyasıya bir mücadele verirken ikilinin Amerikan halkının karşısında canlı yayında kozlarını paylaşacağı tarihler belli oldu. Biden ve Trump’un münazara ve tarihleri hakkında anlaşmaya vardığı, ikilinin 27 Haziran ve 10 Eylül tarihlerinde iki tartışma programında karşı karşıya gelmeyi kabul ettikleri duyuruldu.

Atışmaya erken başlayan ikili, sosyal medyadan birbirlerini hedef aldı. Biden, “Donald Trump 2020’de bana karşı iki münazarayı kaybetti. O zamandan beri hiçbir münazaraya katılmadı. Şimdi de benimle tekrar tartışmak istiyormuş gibi davranıyor. Günümü şenlendir ahbap.” derken, Biden’ı şimdiye kadar karşılaştığı “en kötü münazaracı” olarak nitelendiren Trump “Haziran ve Eylül aylarında önerilen iki zamanda Sahtekar Joe ile Münazaraya Hazır ve İstekliyim” dedi.

Münazaralara 27 Haziran’da CNN, 10 Eylül’de ise ABC ev sahipliği yapacak. CNN münazarayı kilit öneme sahip Georgia eyaletinde düzenleyecek. CNN, Jake Tapper ile Dana Bash tarafından yönetilecek olan münazarada izleyici olmayacağını açıkladı. ABC ise sunucuları David Muir ve Linsey Davis’in ikinci tartışmayı yöneteceğini söyledi, ancak kanal henüz münazaranın nerede yapılacağı ile ilgili bir bilgi vermedi.

Bağımsız olarak yarışan Robert F Kennedy Jr, iki büyük adayı kendisini dışlamak için işbirliği yapmakla suçladı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin