Putin, Sergei Shoigu’yu savunma bakanlığı görevinden aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sergei Shoigu’yu Savunma Bakanlığı görevinden aldı. Rusya ordusunun Kharkiv bölgesinde Ukrayna’ya karşı üstünlük kurduğu bir dönemde Sergei Shoigu’nun görevden alınması şaşkınlıkla karşılandı. Shoigu, 2012’den bu yana savunma bakanlığı görevini sürdürüyordu.

Putin, Shoigu’nun yerine Andrei Belousov’u önerirken eski savunma bakanı Ulusal Güvenlik Konseyi’nin başına atandı. Cuma günü Rusya, Kharkiv bölgesinde yeni bir saldırı başlatmış ve bazı köylerde kontrolü ele geçirdiğini açıklamıştı. Yeni savunma bakanı Belousov’un ekonomist olduğu ve askeri konularda tecrübesinin olmadığı biliniyor.

Shoigu’nun başına atandığı konsey Putin’e danışmanlık yapan üst düzey Rus yetkililerden oluşuyor. Putin’in 5ç dönemindeki yeni kabinesinde Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un görevlerinde kalacakları açıklandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Shoigu’nun güvenlik konseyindeki görevinde savunma politikasına dahil olmayı sürdüreceğini söyledi.

Putin’in en yakınlarından biri olarak görülen İstihbarat şefi Nikolai Patrushev de yeni kabinede görevinden alınırken oğlu Dmitry Patrushev tarım bakanlığından başbakan yardımcılığına terfi ettirildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin