Amsterdam Belediye Başkanı Halsema: Sokakları kırık dökmek vandalizmdir, müsade edemeyiz

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM

Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Amsterdam Üniversitesi kampüsünde Filistin’e destek için kamp kuran öğrencilere polisin müdahalesine destek verdi. Halsema, şehrin sokaklarını kırık dökmenin vandalizm olduğunu söyledi, bu tür eylemlere müdahalenin gerekli olduğunu belirtti.

Femke Halsema, “Ev ya da bahçe kırma, ağır vandalizm, ayaklanma, acil servislere erişimin engellenmesi ve polisle iyi iletişim kurulamaması durumunda müdahale gereklidir. Bu durumda barışçıl bir protestoyu korumak neredeyse imkansız bir görev.” dedi.

Amsterdam Üniversitesi Rektörü Peter-Paul Verbeek, UvA binalarındaki şiddet olaylarından dolayı “üzüntü” duyduğunu ifade etti. Verbeek, “Protestolar doğal bir hak ve özgür düşüncesini herkes rahatça ifade edebilir. Ancak şiddet içermemelidir. Dolayısıyla protestocular kendi iradelerini saldırgan bir şekilde başkalarına dayatmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Peter-Paul Verbeek ayrıca protestocularla görüştüğünü ancak bu görüşmelerin zor olduğunu söyledi. Verbeek, “Çünkü bazıları masada yüzlerini kapatarak oturdular. Sonuç olarak, saldırgan protestocuların gerçekten Amsterdam Üniversitesi (UvA) öğrencisi olup olmadığını tam bilemiyoruz. Fakat buna rağmen protestocularla görüşmeye devam etmek istiyorum.” dedi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin