ABD | Trump, jüriye ve tanıklara sözlü saldırıda bulunmaya devam ediyor; yargıç hapis cezası vermekle tehdit etti

Steven Hirsch / AFP

Yargıç Juan Merchan, tanıklara ve jüri üyelerine sözlü saldırıda bulunma yasağını yeniden ihlal ettiği için eski ABD başkanı Donald Trump’ı bir kez daha “hapsetmekle” tehdit etti.

Donald Trump, 15 Nisan’da New York’ta başlayan ceza davasında Mahkeme önüne çıkmaya devam ediyor. Yargıçlara ve jüriye yönelik agresif sözleriyle dikkat çeken Trump, uyarılara rağmen bugün yine kendini tutamadı.

Yargıç Juan Merchan, yazılı kararında, “jüri ve nasıl seçildiği hakkında kamuoyu önünde yorum yaparak emrini ihlal ettiği için” kendisine 1,000 dolar daha para cezası verdi ve gelecekteki ihlallerin “hapisle cezalandırılacağı” konusunda uyardı.

Geçen hafta yargıç, duruşma sırasında tanıklara ve jüri üyelerine alenen sözlü saldırıda bulunduğu için kendisine 9,000 dolar ya da her bir suç için 1,000 dolar para cezası vermiş ve tekrar hakaret etmesi halinde kendisini hapse göndermekle tehdit etmişti.

Eski bir ABD başkanına yönelik bu eşi benzeri görülmemiş davanın 15 Nisan’da başlamasından bu yana savcılar, Donald Trump’ın davadaki kilit tanıklara sözlü saldırı yasağını defalarca ihlal ettiği için cezalandırılmasını talep etmişti.

Bunlar arasında eski avukatı Michael Cohen ve tarafsız olmadıklarını ima ettiği jüri üyeleri de bulunuyor.

Kasım ayında yapılacak seçimlerde Demokrat Parti’ye karşı yarışacak olan Cumhuriyetçi aday, suçlandığı dört davadan biri olan bu davada mahkum olma ve teorik olarak hapis cezasına çarptırılma riskiyle karşı karşıya.

Hillary Clinton’a karşı az bir farkla kazandığı 2016 başkanlık seçimleri öncesinde eski +18 film oyuncusu Stormy Daniels’a yapılan 130 bin dolarlık ödemeyi gizlemek için kullandığı iddia edilen 34 muhasebe belgesinde tahrifat yapmaktan yargılanıyor.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin