Sinan Ateş’in eşi: Bu alçak cinayetin failleri adli işlem gören kişilerle sınırlı değildir

Ankara’da uğradığı suikastle öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, ‘adalet’ istediklerini söyedi. Eşinin öldürüldüğü yerde açıklamalarda bulunan Ayşe Ateş, “Kamuoyuna yansıdığı üzere, bu alçak cinayetin failleri adli işlem gören kişilerle sınırlı değildir. Peki tespit edilen diğer faillerle ilgili olarak bugüne kadar neden hiçbir işlem yapılmamıştır? Olayın üzerinedn bir yıl geçmiş olmasına rağmen soruşturma tamamlanıp, neden dava açılmamıştır? Lütfen, dışarıda elini kolunu sallayarak gezen tüm failleri bir an önce yakalayın ve adaleti tesis edin. Unutmayın ki, eksik ve geç gelen adalet adalet değildir.” ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş’in açıklamaları şöyle:

  • Kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığımız her açıklamada önce Allah’a sonra devlete olan güvenimizi dile getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Dış güçler diyenler oldu, seçim öncesi ülkemiz karıştırılmak isteniyor diyenler oldu. Biz bunun böyle olmadığını bilmemize rağmen, çirkin tezgahların malzemesi olmamak adına sakin kalan taraf olmayı tercih ettik.
  • Biz istiyoruz ki devletimiz bir yıldır taşıdığımız bu ağır yükü omuzlarımızdan alsın. Biz yalnızca bir yıldır yaşayamadığımız acımızı yaşamık istiyoruz. Devlet babamız hesap sorsun istiyoruz. En başından beri adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun diyoruz.
  • Adalet yerini bulmayınca ne mi olur; bu sorunun cevabını Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan en güzel şekilde veriyor: ‘Unutulmamalıdır ki cezasız kalan her suç failini daha da azgınlaştırır. Hesap sorulmayan her cürüm, yeni zulümlere davetiye çıkarır.”
  • Kamuoyuna yansıdığı üzere, bu alçak cinayetin failleri adli işlem gören kişilerle sınırlı değildir. Peki tespit edilen diğer faillerle ilgili olarak bugüne kadar neden hiçbir işlem yapılmamıştır. Olayın üzerinedn bir yıl geçmiş olmasına rağmen soruşturma tamamlanıp, neden dava açılmamıştır.
  • Buradan sizlerin huzurunda başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Adalet Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Ankara Başsavcısı’na, soruşturmayı yürüten savcılara, yargı camiamızın şerefli namuslu hakim ve savcılarına sesleniyorum; İki küçük evladımın yetim kaldığını kimse unutmasın! Başka yavruların yetim kalmasına izin vermeyin. Herkes güven içinde yaşasın.
  • İnanıyoruz ki, adalet devletin temelidir. İdarecilerin görevi ise en başta adaleti tesis etmektir. Lütfen, dışarıda elini kolunu sallayarak gezen tüm failleri bir an önce yakalayın ve adaleti tesis edin. Unutmayın ki, eksik ve geç gelen adalet adalet değildir.
  • Basın mensuplarının da haktan, doğrudan ve adaletten yana haberler hazırlamasını rica ediyorum. Yok saymak, sessiz kalmak Türk basınına asla yakışmaz.

SİNAN ATEŞ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

2019-2020 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak görev yapan ve bir yıl sonra Devlet Bahçeli tarafından görevden alınan Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın en işlek semtlerinden olan Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirmişti. Cinayetle ilgili açılan ve başsavcı vekili Durdu Özer’in koordinesinde yürüyen soruşturmada tetikçinin arasında bulunduğu 21 şüpheli tutuklanmış, cinayetle ilgili olarak MHP’li isimlere uzanan iddialar gündeme gelmişti.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin