Özgür Özel’den ‘Roboski’ paylaşımı: Tüm sorumlular yargılanana kadar katliamı unutturmayacağız

CHP lideri Özgür Özel, 2011 yılında yaşanan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski katliamıyla ilgili paylaşım yaptı. Özel, “Uludere’de 12 yıl önce bombalanarak katledilen 34 sivil yurttaşımızı rahmetle anıyorum. Bu katliamı etkili soruşturma yapılamadığı için korunan tüm sorumlular yargılanana ve gerçekler açığa çıkana kadar unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Roboski’de ne olmuştu?

‘Yerli ve milli istihbarat’ sonrası Uludere’de 28 Aralık 2011’de yaşanan katliamın üzerinden tam 12 yıl geçti. F-16 savaş uçaklarının hatalı ‘milli istihbarata’ dayanarak bomba yağdırması sonucu 17’si çocuk 34 vatandaşın hayatını kaybettiği olayla ilgili tek bir kişi bile yargı önüne çıkarılmadı. AKP rejimine göre katliamda kasıt yoktu. Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, bombalamanın tedbiren yapıldığını söyleyecekti.

TSK ise 34 kişinin ‘hatalı istihbarat’ sonucu PKK’lı sanılarak vurulduğunu açıkladı. 7 Ocak 2014’te askeri savcılık, ‘kaçınılmaz hata’ olarak değerlendirdiği katliamla ilgili ‘takipsizlik’ kararı vererek dosyayı kapattı. Dosya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşındı; ancak iç hukuk yollarının tüketilmediği gerekçesiyle 17 Mayıs 2018’de başvuru reddedildi.

Kasıt olmaması 34 kişinin ölümüyle ilgili olayda ‘takipsizlik’ kararını meşrulaştırır mı? Türkiye 11 yıldır ‘hatalı’ milli istihbaratın kaynağını bilmiyor. Bombalama talimatını veren kişi bile belli değil.


Roboski katliamının üzerinden 11 yıl geçti; yerli ve milli utanç!

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin