Hollandalı yazar Jan Paul Buys: Hizmet insanları, ‘teşekkürü’ fazlasıyla hak ediyor

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Sağcı, radikal siyasetin güçlenmesi hem Avrupa’da hem de dünyada tedirginliği artırdı. Son olarak Hollanda’da seçimi ‘ırkçılık’ suçlamalarının da hedefi olan aşırı sağcı Geert Wilders’in ezici bir üstünlükle kazanması endişeleri daha da artırdı. Hollandalı yazar ve aynı zamanda Rumi araştırmacısı Jan Paul Buys, dünya siyasetinde bir eksen kayması yaşandığını anlatıyor. Bu durumdan her kesimin olduğu gubu Hizmet Hareketi’ne mensup insanların da etkilendiğiğini anlatan Buys, “Hizmet mensubu insanların vakurlu duruşu beni çok etkiliyor. Çevreleri için yaptıkları onca güzel şeyler için Hizmet insanları genel olarak Avrupa’da, özelde ise Hollanda’da teşekkürü fazlası ile hak ediyorlar.” dedi.

Jan Paul Buys’un açıklamalarından önemli bölümler şöyle:

  • Hizmet insanları ve aileleri, son yıllarda dünya genelinde bir yuva ve vatandaşlık hissi olmaksızın büyük zorluklar ve dönüşümler yaşadılar. Hollanda’da birçok Rumi etkinliği ve dil koçluğuyla tanıştığım insanların ilk anlarından itibaren vakurlu duruşları karşısında derin bir etki altında kaldım.
  • Nasıl oluyor da insanlar bu kadar mal kaybı, tehditkar koşullar, fiziksel, psikolojik şiddet ve zulme rağmen bu kadar yumuşak, yardımsever ve yapıcı kalabiliyorlar? Bu durum beni çok derinden etkiledi.
  • Hizmet geçmişi, prensipleri ve eğitimi hakkında daha fazla şey öğrendikten sonra, “Embracing the World”, “Dünyayı Kucaklıyoruz” kitabını okudum ve bu insanların dünyayı ne kadar büyük bir nimetle kucakladığını anladım.
  • Tanıdığım Hizmet insanları, günlük hayatta davranışlarıyla dünyada fark yaratıyorlar. Bu örnek, benim için son derece ilham verici ve birçok diğer insan için de öyle düşünüyorum.
  • Gandhi, Mandela ve Meryem Ana gibi insanlar, eylemleriyle başka bir örnek göstererek dünyayı değiştirmişlerdir. Benim Hizmet’e mensup insanlarında gördüğüm, kendileri için değil başkalarına yardımcı olmak için yaşamalarıdır. Aynı zamanda çevreleri için yaptıkları onca güzel şeyler için bu insanlar genel olarak Avrupa’da özelde ise Hollanda’da teşekkürü çok fazlası ile hak ediyorlar.
  • Hizmet insanlarına bu duyarlı duruşlarından dolayı onlara cesaret vermek isterim. Hizmet’in evrensel değerlerini dünyaya yaymaya devam etinler. Hoşgörü, güven, diyalog, sevgi ve her insanın en yüksek potansiyelini gerçekleştirmesine gerçek yardım Hizmet’in değerleridir. Bu değerleri hizmet insanları fazlası ile yapıyor. Kişisel olarak, mütevazilikle elimden geldiğince her alanda bu insanların yanlarında olduğumu belirtmek isterim.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

3 YORUMLAR

  1. Basri Doğan! Bu güzel insan senin dünyandan, ona kucak dolusu selamlar, sağolsun varolsun

    böyle güzel insanların oralarda sayılarının artması dileklerimle

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin