Beştaş’tan ‘Ogün Samast’ tepkisi: Bu ülkede katillere yer var, demokrasiye yok!

HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın ‘iyihal’den tahliyesine tepki gösterdi. Katilleri serbest bırakan rejimin, düşünce suçlularını hukuksuz olarak cezaevinde tuttuğunu anlatan avukat Beştaş, “Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Ayla Akat, Can Atalay, Osman Kavala dört duvar arasında tutuluyor ama Ogün Samast’la gülerek poz verdirenler işlerini tamamladılar.” ifadelerini kullandı.

Meral Danış Beştaş, Samast’ın tahliyesiyle ilgili Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

  • Çok vahim bir haber düştü haber sitelerine. Hrant Dink’in katili Ogün Samast, ‘şartlı tahliye’ edilmiş. İyi hal koşullarını yerine getirmiş. Her gün burada yüzlerce tutukluyu ayrı ayrı, 30 yılını, 25 yılını dolduran akıl, katillerin iyi halli olduğu için tahliyesine karar vermiş!
  • Bugün katilleri serbest bırakan zihniyet ve siyaset aynı zamanda düşünce suçlularını da tutmaya devam ediyor. Yüksekdağ, Demirtaş, Kışanak, Ayla Akat, Can Atalay, Osman Kavala dört duvar arasında tutuluyor ama Ogün Samast’la gülerek poz verdirenler işlerini tamamladılar. Hrant Dink’i katlettirdiler, hala davayı bitirmediler; arkasındaki güçleri ortaya çıkarmadılar. Sevgili Hrant’ın eminim şimdi kemikleri sızlıyordur.
  • Arkadaşımızdı, canımızdı. Bu ülkede bir Ermeni vardı ve barıştan yanaydı. Katlettiler. Şimdi katili paşa paşa dışarıda elini kolunu sallayarak gezecek. Çok can yakıcı bir durum. Bu ülkede katillere yer var ama demokrasiye, düşünce ve ifade özgürlüğüne yer yok. Bu düzeni değiştireceğiz, mutlaka değiştireceğiz.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin