Ciaran fırtınası Hollanda’yı vurdu; ağaçlar kökünden söküldü!

BASRİ DOGAN | AMSTERDAM, TR724

Hollanda Sigortacılar Birliği’ne (AoI) göre, dün başlayan ve iki gündür ülke genelini kasıp kavuran Ciarán fırtınası yaklaşık 15 milyon Avro değerinde hasara yol açtı. Bu rakamın, sigorta kuruluş birliği tarafından yapılan ilk tahminlere göre belirlendiği kaydedildi. Özellikle evler, arabalar ve ticari binalar hasar gördü. Sigorta birliği bu tahmine dayanarak sigortalı kayıp yükünün çok kötü görünmediğini söylüyor.

BİR KİŞİ ÜZERİNE AĞAÇ DÜŞMESİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Hollanda Sigortacılar Birliği (AoI) sözcüsü, “Bu durum, fırtınanın yerel olarak çok fazla rahatsızlık ve acıya neden olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor.” dedi. Venray, Limburg’da bir adam devrilen bir ağaç nedeniyle hayatını kaybetti. Ayrıca birçok yerde güneş panelleri çatılardan uçtu.

RÜZGARIN HIZI SAATTE 110 KM

Kıyı bölgelerinde de fırtına sert bir şekilde etkili olmuş. IJmuiden, Vlissingen ve Hoek van Holland’da rüzgarın hızının saatte 110 kilometreyi aştığı kaydedildi. Yağmur ve rüzgar bugün de kuvvetli olmaya devam ediyor. Bu rüzgarın da hasara yol açmasından endişe ediliyor. Perşembe günü çıkan fırtınada zarar gören çatı kiremitleri ve güneş panelleri yaşanacak yeni bir fırtınada uçabilir. Ağaçlar da sallanarak tehlikeye neden olabilir.

Ağaçlardan çok fazla yaprak döküldüğü için birçok oluk ve iniş borusu yapraklarla dolu. Sokaktaki kuyular da tıkanıyor.

 

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin