6. GÜN | 400 bin askerle kara harekatı hazırlığı; İsrail’in amacı Gazze’yi tamamen boşaltmak

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına aralıksız devam ediyor. 6 gündür bombardımana maruz kalan Gazze, yerle bir olmuş durumda. BM’nin verilerine göre 338 bin kişi yerinden edildi. İsrail’in 400 bin askerle kara harekatına hazırlandığı Gazze’yi tamamen boşaltmak istediği belirtiliyor. İsrail ordus, “Kara harekâtına hazırlanıyoruz. Gazze’de güvenlik duvarı kuruyoruz. Yaklaşan herkes vurulacak.” açıklamasını yaptı.

İsrail ile Hamas arasındaki karşılıklı saldırılarda can kaybı da artıyor. İsrail’de ölü sayısı 1300’ün üzerine çıktı. Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1.354’e yükseldi. 6 bin 49 kişi ise yaralandı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Gazze’deki hastanelerin elektrik kesintisi nedeniyle morga dönüşme riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Gazze Şeridi’nin tek elektrik santrali, yakıt sıkıntısı nedeniyle Çarşamba günü çalışmayı durdurmuştu. Gazze’nin elektrik tedarikinin büyük kısmı, bölgenin elektriğini kesen İsrail’den geliyordu.

MISIR DUYURDU; REFAH SINIR KAPISI AÇILDI

Salı günü İsrail ordusu Gazze’deki insanlara, “Refah kapısı hâlâ açık. Dışarı çıkabilen herkese dışarı çıkmalarını tavsiye ederim.” duyurusunda bulunmuştu. Ayrıca sınır kapısı Salı günü İsrail tarafından vuruldu. O tarihten bu yana Refah kapısında da geçişler büyük oranda kısıtlanmıştı. Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre Gazze’nin dışarıya açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı açıldı. Açıklamada İsrail’in sınır kapısını vurmaması da istendi.

BİR TÜRK VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ

İsrail, saldırılarda bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bir Türk vatandaşından ise haber alınamadığını duyurdu.

Bu arada, Katar, Mısır ve muhtemelen diğer ülkelerin Gazze’de tutulan rehinelerin kısmen serbest bırakılması için pazarlık yapmaya çalıştıklarına inanılıyor.

 

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin