Büyükçekmece’de hastalara eziyet eden çalışan gözaltına alındı; bakımevi kapatıldı

İstanbul Büyükçekmece’deki Özel Gözlem Engelli Bakımevi’nde hastalara eziyet eden bakımevi çalışanı gözaltına alınırken bakımevi kapatıldı. Engelli bakımevinde kalan hastalar gece farklı kuruluşlara sevk edildi.

Büyükçekmece’de özel bir bakımevinde görev yapan çalışanın hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma başlatıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, bakımevine giderek incelemede bulundu. İncelemelerin ardından bakımevi kapatılırken, görüntülerde yer alan çalışan ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Olayın yaşandığı Özel Gözlem Engelli Bakımevi’nde çekilen görüntülerde yer aldığı belirlenen bakımevi çalışanı N.C. yakalanarak gözaltına alındı.

BAKIMEVİNDE KALAN HASTALAR FARKLI KURULUŞLARA SEVK EDİLDİ

Bakımevinde kalan bakıma muhtaç kişiler ise gecenin ilerleyen saatlerinde tahliye edilerek çevredeki bakımevlerine yerleştirildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Görüntülerde yer alan personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından derhal feshedilmiş, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili olarak tarafımızdan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayın gerçekleştiği özel bakım merkezinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına, hizmet alan vatandaşlarımızın güvenli kuruluşlara sevk edilmesine karar verilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin