Ekrem İmamoğlu sinyali vermişti; İstanbul’da ulaşıma zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen fahiş zamların ardından İstanbul’da toplu taşımaya zam yapılması gündeme geldi. UKOME’nin alt komisyonunda yapılan toplantıda İBB’nin yüzde 57 zam istediği ancak oranın fazla bulunduğu öğrenildi. Eğer teklif UKOME toplantısında kabul edilmezse daha düşük oranda bir zam yapılabileceği belirtiliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşım zammının sinyalini önceki günkü konuşmasında vermişti. ÖTV ve KDV artışlarına dikkat çeken İmamoğlu, “Ortaya konacak olan maliyetlerle, ne yazık ki insanlarımızın toplu taşıma fiyatları da rakamları da bedelleri de değişecektir.” demişti. halktv.com.tr’de yer alan habere göre, UKOME alt komisyonu toplantısında İBB, taksi başta olmak üzere toplu taşımaya yüzde 57’lik zam talep etti.

İBB’nin talebi, aylık abonmanın 777 TL’den bin 219 TL’ye öğrenci abonmanının 140 TL’den 219 TL’ye, tam biletin 9,90’dan 15,5 TL’ye öğrenci biletinin 4,83 TL’den 7,5 TL’ye, taksi indi-bindi ücretinin ise 40 TL’den, 62 TL’ye çıkarılmasını öngörüyordu. Ancak, komisyon toplantısında bakanlık temsilcileri, İBB’nin yüzde 57’lik teklifini fazla buldu.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin