Beklenen fiyasko; TOGG, satış hedefinin çok gerisinde kaldı

İlk TOGG, 3 Nisan'da Erdoğan'a teslim edilmişti.

Otomotiv Distribütörleri Derneği bu yıl kaç adet TOGG T10X satışı yapıldığını açıkladı. Yılın ilk 6 ayında yalnızca 808 TOGG satılmış. TOGG’un 2023 yılı satışları için 28 bin adet satış hedefi var. Yıl sonu hedefinin tutturulması için bundan sonraki her gün 152 TOGG satılması gerekiyor!

TOGG geçtiğimiz günlerde yüzde 27 zamlanmıştı. En ucuz TOGG’un fiyatı 1,2 milyonu aşmıştı. 

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), T10X modelinin 2023 yılı için önce 20 bin ardından da 28 bin adet satılacağı hedefini açıklamıştı. ODD, 2023 yılının ilk 6 ayında hangi otomobilin kaç tane satıldığını açıkladı. Bu verilerde TOGG T10X’in de kaç adet satıldığı ortaya çıktı. TOGG, martta başladığı teslimatlar ile yılın ilk yarısında ancak 808 adet satıldı. Türkiye’nin yerli ve milli aracı olarak tanıtılan TOGG T10X için şu ana kadar yılsonu hedefinin ancak yüzde 2.88’i gerçekleşebildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

2 YORUMLAR

    • Kimsenin Togg batsın gibi bir derdi yok. Fabrika yeni kuruluyor, tedarik zincirinde bazı sorunlar olabilir. Bunlar beklenen, kabul edilebilir şeylerdir. Kabul edilemeyen ise uçuk hedefler belirlemektir. 20bin değil de 10bin deseler kimse yargılamayacak. 3 dakikada bir araç üreteceğiz deyip de günde 10 araba üretmek saçmalıktır.

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin